Saksa voitti Kanadan ja Tshekki Valko-Venäjän jääkiekon MM-kisojen alkusarjan otteluissa.

Saksan 3–1 voitto tuli todellisen puolustustaistelun jälkeen. Vaahteranlehtipaidat pääsivät jauhamaan rutkasti ylivoimaa, kun saksalaisten jäähyaitio kului yhdeksän kahden minuutin rangaistuksen edestä.

Edes yhteensä neljä minuuttia kahden miehen ylivoimaa ei auttanut Kanadaa maalinteossa.

Saksa onnistui kahdesti maalinteossa avauserässä. Stefan Loiblin ja Matthias Plachtan maalien väliin mahtui aikaa alle minuutti.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Germany opens the scoring with a beauty set up by Kuhnhackl! 🍏

#CANGER #IIHFWorlds @deb_teams

Kanadan kavennusmaalin teki Nick Paul.

Korbinian Holtzerin osuma kolmannessa erässä tyhjään maaliin ratkaisi ottelun lopullisesti kaksi minuuttia ennen loppua.

Saksa porskuttaa lohkon kärjessä. Kanada sen sijaan on jo nyt isoissa ongelmissa.

Kolmessa ottelussa vain kaksi kertaa maalipuiden väliin osuneet vaahteranlehtipaidat ovat yhä ilman pisteitä. Vaara jäädä pudotuspelien ulkopuolelle on todellinen.

Valko-Venäjä piinasi heikosti turnauksensa aloittanut Tshekkiä pitkään. Vasta Dominik Kubalikin jatkoaikaosuma toi Tshekille turnauksen avausvoiton lukemin 3–2.

Breakaway winner for @narodnitym by Dominik Kubalik in overtime!🚨 #CZEBEL #IIHFWorlds @NHLBlackhawks

Tshekille sarjataulukkoon lisättiin kaksi ensimmäistä sarjapistettä ja Valko-Venäjälle neljäs piste.