Lukko tiedotti nettisivuillaan, että tamperelaislähtöinen hyökkääjä Arttu Ilomäki palaa Raumalle yhden kauden mittaisella sopimuksella. Vuoden 2019 maailmanmestari pelasi pari viime kautta Ruotsin SHL:ssä.

– Palaan nyt hyvillä fiiliksillä länsirannikolle. Tosi innoissani tulen takaisin Raumalle, Ilomäki kommentoi.

– Paljon ystäviä ja pelikavereita on jäänyt Lukko-vuosista, joten voisi sanoa, että aika paljon seurasin, mitä Lukossa ja Liigassa ylipäätään tapahtui nyt kahden edelliskauden aikana.

Hyökkääjä nakutti Ruotsin reissullaan kaikkiaan 95 runkosarjapelissä tehot 15+29=44 (3), viisi karsintasarjaottelua toivat pisteet 1+1=2 (-1). Sitä aiemmin Ilomäki voitti siis 2019 Leijonissa MM-kultaa, mutta tuolloin seurajoukkuekausi päättyi tylysti: Tappara pudotti Lukon puolivälierissä suoraan otteluvoitoin 4–0.

– Silloin jäi sellainen olo, että homma jäi puolitiehen. Nyt itselleni on iso asia, että joukkue ja organisaatio ovat kilpailukykyisiä.

– Koen, että juuri Lukossa pystyin kehittymään pelaajana enemmän ja enemmän ja siitä palkintona sainkin sopimuksen ulkomaille. Tiedän, että pystyn kehittymään vielä lisää ja se olikin yksi iso syy, miksi halusin Lukkoon.