MM-kisat
Kazakstan – Suomi
Sunnuntai 23.05. klo 16:15

Leijonat piti avausottelussaan tiukkaan 2-1 voittoon USA:ta vastaan. Seuraavana vastaan astuu Kazakstan. Leijonat on hinnoiteltu ottelussa minikertoimiin, mutta mitään läpikävelyä ei sunnuntain ottelusta sovi odottaa. USA-pelin perusteella joukkue on valmis, sillä lauantain suoritus oli kolmatta erää lukuun ottamatta rento.

Kazakstan pelaa kisoissa muutaman vuoden tauon jälkeen. Joukkueen runko on Barys Nur-Sultanin KHL-joukkueesta. Ennakkoon Kazakstanin suurin kysymysmerkki on ollut maalivahtien taso, kun Henrik Karlsson vetäytyi joukkueesta. Avauspelissä Latviaa vastaan Nikita Boyarkin selvisi kuitenkin tehtävästään aivan hyväksyttävästi. Muutoin Kazakstanin joukkue on itse asiassa MM-tasolle hyvätasoinen porukka, ja se taisteli lauantaina Latvian kanssa tasapäisesti.

Leijonat pelasi jenkkejä vastaan aivan mukiinmenevän ottelun. Ensimmäinen erä oli tarkka, toinen erä paikoitellen jopa totaalista hallintaa, mutta kolmannessa erässä peli meni selviytymistaisteluksi ja roiskimiseksi. Maalissa Jussi Olkinuora pelasi hyvän ottelun, vaikka USA:n ainokainen menikin sisään sangen helposti. Avauspelistä on syytä odottaa vielä otteiden paranevan – ainakin puolustusalueen passiivisuudesta ja virheistä pitää päästä eroon.

Lyö vetoa ottelusta:

Suomi on jättisuosikki, mutta Kazakstan voi olla yllättävän kova vastus, jos maalivahtipeli jatkuu odotettua parempana. Tähän otteluun lähtee pikkuyritys Kazakstanista tasoituksella – jopa kahden maalin tappiolla tulee lunastus: Vetosuositus on Tasoitusveto Kazakstan +2.5 kertoimella 2,08.