NHL:n viikon puhutuin aihe on ollut Washington Capitalsin sekopää Tom Wilsonin toiminta, kun hän käsitteli kovin ottein äskettäin NY Rangers -pelissä niin Pavel Butshnevitshia, Ryan Stromea kuin Artemi Panariniakin.

Näet tapauksesta videon ohesta.

Pelissä ison käytösrangaistuksen saanut Capsin ruutitynnyri sai matsin jälkeen riehumisestaan käsittämättömän sanktion, NHL:n maksimisakot. Se tarkoittaa nykysäännöillä 5 000 dollaria, ja rangaistusta pidetään kiekkopiireissä kaikkiaan syystä täysin hämmentävänä.

Jotenkin tapaus sai myöhemmin vielä koomisempia piirteitä NHL:n uuvattien puuhaillessa Butshnevitshille toisesta tilanteesta yhden ottelun pelikiellon. Venäläinen huitoi joukkueiden seuraavassa kohtaamisessa Anthony Manthaa mailalla naamatauluun – kenties kostoksi? – saaden ottelurangaistuksen ja päälle yhden ottelun käsittäneen pelikiellon.

NHL Player Safety

@NHLPlayerSafety
NY Rangers’ Pavel Buchnevich has been suspended for one game for High-sticking Washington’s Anthony Mantha. ow.ly/OTDs30rGVDd

Tekisi mieli sanoa, että tämä Butshnevitshin selkkaus oli seurausta vain ja ainoastaan siitä, että NHL:n kurinpito on norsunluutornissaan totaalisen kuistilla. Wilson sai aikaan kostonkierteen, joka tuskin ihan äkkiä loppuu, ellei taalaliigan toimistolla pistettä touhuille stoppia.

Venäläispeluri lusi pelikieltonsa – joka tietysti oli ihan ansaittu, mutta samalla kaikkea muuta kuin linjassa Wilsonin riehumisen kanssa – viime yönä 0-4-tappiossa Boston Bruinsia vastaan.