Edes pelottava pommi ei pysäyttänyt: Mikko Rantanen kovassa tilastossa kaikkien aikojen neljänneksi – suomalaistykki nousi kovien seppien peesiin

© Kuva: Getty Images

St. Louis Bluesin Brayden Schennin telomaksi joutunut Colorado Avalanchen Mikko Rantanen oli iskussa Avsin 4-1-voitossa, vaikka avauserässä tullut kova isku näyttikin pelottavalta. Nousiaisten lahja NHL:lle takoi joukkueiden välisen ensimmäisen pudotuspelikierroksen ensimmäisessä osassa tehot 0+2.

– Ymmärrättehän, pudotuspelit ovat alkaneet. Runkosarjalla ei ole enää merkitystä. Joo, olen iloinen, että pystyin olemaan mukana ratkaisemassa, mutta joukkueena me pelasimme vahvan matsin, töötin jälkeen Rantasta nyrkein puolustanut ja Gordie Howe -hattutempun tehnyt Avs-kippari Gabriel Landeskog heitti seuran nettisivuilla.

Edellisen kerran Coloradolle maalin, syötön ja tappelun yhteen peliin oli niputtanut Valeri Nitshushkin Vegas Golden Knightsia vastaan jouluaatonaattona 2019.

– Gabe oli erinomainen, hän johti kelkkaamme ja osallistui jopa tappeluun, kun Rantanen sai osumaa, luotsi Jared Bednar kiitteli.

Coloradon ykkösketjun suomalaishyökkääjä on ollut urallaan pudotuspeleissä hirmutikissä, ja nyt 34 pelin saldo on komea 13+28=41 (+11). Myös NHL Public Relations -nimiseltä Twitter-tililtä käy selväksi se, että pistetahti on luokkaa poikkeuksellinen.

Vain kolme pelaajaa on nimittäin onnistunut saalistamaan 40 pudotuspelipinnaa Rantasta nopeammin Coloradon ja sitä edeltäneen Quebec Nordiquesin seurahistoriassa.

Avsin sivuilta käy selväksi se, että Rantasta nopeammin pistetempussa ovat onnistuneet Peter Stastny (28 peliä), Joe Sakic (30) ja Nathan MacKinnon (33).

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Mitä tapahtuukaan pudotuspeleissä? Luotsi kehui läpimurron tehneen Jesse Puljujärven isoja steppejä: ”Älkää katsoko pelkästään hänen tehoja”

Mikko Rantanen kolattiin pelottavan näköisesti – kippari antoi taklaajalle nyrkkiä, suomalainen kosti tehoilulla NHL:n pudotuspeliavauksessa

Tiesitkö? Sebastian Aho oli Canesin kovan tilaston kärkinimi – koki nyt harmi kyllä yllättävän erikoisuuden

On se kova ”pappa” – elintärkeän voiton torjunut konkari Tuukka Rask enää yhden kiinnityksen päässä historiallisesta tempusta NHL:ssä


Tuleeko Huuhkajat-Venäjä -matsissa maali? Jos tulee, voitat yhdellä eurolla 50 euroa!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos ”yli 0.5 maalia” kertoimella 50.00
3.  Jos matsissa tehdään maali saat 50€!