Mitä tapahtuukaan pudotuspeleissä? Luotsi kehui läpimurron tehneen Jesse Puljujärven isoja steppejä: ”Älkää katsoko pelkästään hänen tehoja”

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin juhannuksen 2016 ykköskierroksen nelosvaraus Jesse Puljujärvi on vihdoin tehnyt läpimurtonsa NHL:ään. Oikealta ampuva laituri nakutti runkosarjan 55 pelissä tehot 15+10=25 (+6) tehden sekä maali-, syöttö että piste-ennätyksen.

Oilersin apuvalmentaja Glen Gulutzan painotti The Athleticin haastattelussa sitä, että Ruotsin Älvkarlebyssä syntyneen pelurin tekemisessä kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota muualle kuin vain pisteiden takomiseen.

– Älkää katsoko pelkästään hänen tehoja. Katsokaa, kuinka kovasti hän tekee töitä kriittisillä alueilla, luotsi oli sanonut äskettäin erään runkosarjamatsin jälkeen.

– Hän menee maalille ja haastaa pakkeja. Hän tekee siellä alueella todella hyvää työtä. Sitä ei ole aikaisemmin nähty.

– Muistan, kun puhuimme tuosta pari vuotta sitten. Tällaista hänen täytyi saada lisään peliinsä, jos hän halusi maaleja.

Puljujärvi nähtiin runkosarjassa usein Connor McDavidin rinnalla. Maailman kärkipelaajien kastiin lukeutuva kanadalainen ylisti hänkin suomalaista.

– Hän on tehnyt töitä kovasti pelinsä kanssa. Puljujärvi on muuttanut peliään. Ennen täältä lähtöään hän ei pelannut kovaa, mutta nyt pelaa. Hän on kova kiekolla, hän on iso ja menee maalille. Jesse saa pakkien maksamaan kovaa hintaa. Me tarvitsemme sellaista laituria.

Edmonton ja Winnipeg Jets avaavat NHL:n pudotuspelitaistelunsa torstaiaamuna.

LUE TIISTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Tiesitkö? Sebastian Aho oli Canesin kovan tilaston kärkinimi – koki nyt harmi kyllä yllättävän erikoisuuden

On se kova ”pappa” – elintärkeän voiton torjunut konkari Tuukka Rask enää yhden kiinnityksen päässä historiallisesta tempusta NHL:ssä


Tuleeko Huuhkajat-Venäjä -matsissa maali? Jos tulee, voitat yhdellä eurolla 50 euroa!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos ”yli 0.5 maalia” kertoimella 50.00
3.  Jos matsissa tehdään maali saat 50€!