Näiden tähtien nostaminen tällaiselle listalle sattuu – tässä ovat Liigan runkosarjan FLOP5-puolustajat

© Kuva: Taneli Niinimäki

Liigan pudotuspelit ovat jo aivan käsillä. Ennen ratkaisupelien alkua SuomiKiekko käy läpi runkosarjan suurimmat onnistujat ja epäonnistujat.

Tässä artikkelissa listaamme viisi puolustajaa, jotka alittivat heille asetetut odotukset pahimmin.

5. Mikko Kokkonen, Jukurit

Täytyy ottaa kaksi faktaa esille: Jukurien suurlupaus on nollaykkönen, eli juuri ja juuri 20-vuotias – ura on siis edessäpäin. Toisaalta Liigassa Toronto Maple Leafsin kolmoskierroksen 84. varaus ei pystynyt vieläkään tekemään sitä läpimurtoa, mitä moni odotti.

Pelaaminen kiekon kanssa näytti ajoittain yllättävänkin vaikealta, ja omissa kolisi turhan usein (-17). Jätetään lyttääminen kuitenkin tähän, ja annetaan Mikkelin omalle lupaukselle uusi sauma ensi kaudella uusissa maisemissa Pelicansissa.

4. Joonas Järvinen, Ässät

Suomen mestari on takonut Liigassa parhaimmillaan jopa pariakymmentä pinnaa per kausi, mutta nyt saldo jäi lukemiin 0+3=3 (+4). Toki isokokoisen pelurin vahvuudet ovat fyysisyydessä ja kokoonsa nähden hyvässä liikkeessä, mutta silti jotain jäi piippuun.

3. Rony Ahonen, HIFK

Tätä listausta ei pidä ottaa haukkumisena ja mollaamisena, vaan pikemminkin rankingina, jonka pelaajat eivät vastanneet odotettuun huutoon. Näin kävi Ahoselle, joka ei välttämättä flopannut, mutta hurjasit jäi piipuun. Kausi oli pelaajalle perustilastoja – tehot ja tehotilasto – tuijottamalla huonoin koskaan.

2. Aleksi Salonen, JYP

Kaksinkertaisen Suomen mestarin ura otti ikävä kyllä askeleen taaksepäin. Näytti, että muuramelainen löysi kausina 2016-18 Tapparassa pelillisen kotinsa, mutta etenkin tämä sesonki oli moneltakin osalta totaalinen pannukakku. Tehotilaston -23 oli pakkien huonoin ja ainoa kakkosella alkava koko Liigassa.

1. Mikko Kalteva, JYP

Tekisi mieli pyytää tässä jokaisen tämän näkevältä anteeksi Kaltevan nostoa listan kärkeen – se satuttaa. Yli 700 liigapelin pakki lopetti mahtavan uransa viimeiseksi jääneessä JYPissä tuloksellisesti farssiin. Seuralla yski koko ajan ja Kalteva nakutti vain kahdeksan (1+7) pinnaa, kun esimerkiksi pari kautta sitten hän latoi jopa 30 pistettä. Viime kauden teholukema +31 muuttui nyt saldoon -14.

CHL-mestarin ja EHT-tason pakin uralle silti hattu päästä!

Kärppien Libor Sulak ja Shaun Heshka sekä Pelicansiin SaiPasta tullut Veeti Vainio pääsivät kyseisen rankingin lähelle.

LUE MYÖS:
Uskomaton vuosi pakeille – tässä ovat Liiga-runkosarjan TOP5-puolustajat

Entisiä NHL-vahteja ja huippulupauksia – tässä ovat Liiga-runkosarjan FLOP5-maalivahdit