Uskomaton vuosi pakeille – tässä ovat Liiga-runkosarjan TOP 5 -puolustajat!

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan pudotuspelit ovat jo aivan nurkan takana. Ennen ratkaisupelien alkua SuomiKiekko käy läpi runkosarjan suurimmat onnistujat ja epäonnistujat.

Tässä artikkelissa listaamme viisi puolustajaa, jotka loistivat pelipaikkansa parhaina runkosarjan aikana.

LUE MYÖS: Entisiä NHL-vahteja ja huippulupauksia – tässä ovat Liiga-runkosarjan FLOP 5 -maalivahdit!

5. Vili Saarijärvi, Lukko

Vili Saarijärvi siirtyi takaisin Suomeen, kun ura ei lähtenyt lentoon AHL:ssä. Puolustajalupaus näytti, että kiekolliset taidot eivät ole kadonneet viime vuosina mihinkään. Hän sopeutui erinomaisesti Lukon pelitapaan ja nakutti runkosarjassa huimat tehot 9+27=36.

4. Kim Nousiainen, KalPa

Kim Nousiainen teki tällä kaudella läpimurron Liigan puolustajien eliittiin. Hän nakutti runkosarjassa yhdeksän maalia ja 27 tehopistettä, mutta sen lisäksi hän oli myös jämäkkä isäntä omassa päässä. Tehotilasto jäi komeasti 15 pykälää plussan puolelle.

Kim Nousiainen oli tällä kaudella KalPan suurimpia tähtiä. Kuva: Juha Tamminen

3. Jakob Stenqvist, Ässät

Jakob Stenqvist oli tälläkin kaudella Liigan tehokkaimpia puolustajia. Hän nakutti runkosarjassa tehot 10+29=39. On myös kova saavutus, että hänen tehotilastonsa jäi Ässissä neljä pykälää plussan puolelle. Kausi päättyi hieman miinusmerkkisesti, sillä Stenqvist ei pystynyt auttamaan joukkuetta pahimman kriisin aikana, vaan ajautui itsekin tehottomuuteen.

2. Elmeri Eronen, HPK

Elmeri Eronen saattoi olla tuntematon nimi vielä ennen kauden alkua, mutta nyt hän on Liigan puolustajien ehdotonta eliittiä. Hän tykitti HPK:n takalinjoilla tehot 9+31=40. Eronen toi yhden aseen lisää hämeenlinnalaisten vahvaan ylivoimapeliin. Suomalaispuolustajan ura jatkuu todennäköisesti rahakkaammissa sarjoissa.

1. Robin Press, Lukko

Robin Press ei ollut ainoastaan kauden paras puolustaja, vaan hän oli myös kauden paras pelaaja. Hän tykitti huimat 17 maalia ja 48 tehopistettä. Press ei ole ollut kiinnostunut vain pisteistään, vaan hän näyttää aina jäällä ollessaan taistelutahtoa ja voitonnälkää. Pressin tasoisia pelaajia Liigassa ei todellakaan nähdä joka kausi.