Liigan pudotuspelit ovat jo aivan käsillä. Ennen ratkaisupelien alkua SuomiKiekko käy läpi runkosarjan suurimmat onnistujat ja epäonnistujat.

Tässä artikkelissa listaamme viisi maalivahtia, jotka pahimmin alittivat heille asetetut odotukset.

5. Sami Aittokallio, Ässät

Odotukset eivät olleet korkealla Sami Aittokallion kohdalla. Hänen uransa on ollut jo pidemmän aikaa laskussa. Nuorempana hän oli kuitenkin äärimmäisen lupaava maalivahti ja pääsi pelaamaan NHL:ssä asti. Tästä atleettisesta torjujasta ei ollut tällä kaudella enää kuin pelkkän varjo jäljellä. Aittokallio pelasi 17 ottelussa torjuntaprosentilla 87,8.

4. Karri Rämö, TPS

Karri Rämö päätyi Liigaan, kun hän oli ensin ihmetellyt lehdistölle, mikseivät hänen palveluksensa kelpaa. Kokenut NHL- ja KHL-vahti on kärsinyt viime vuosina runsaasti loukkaantumisista, mikä valitettavasti näkyi otteissa. Hän torjui TPS:n maalilla 11 ottelua torjuntaprosentilla 88,8.

Karri Rämö oli aikanaan Calgary Flamesin ykkösvahti. Kuva: Getty Images

3. Frans Tuohimaa, HIFK

Frans Tuohimaa ei pelannut huonoa kautta, ja HIFK sijoittui lopulta toiseksi. Silti Tuohimaan otteita leimaa epätasaisuus. Hyvän ja huonon päivän ero on valtava, ja liian usein taakse painuu helppoja kiekkoja. Parhaimmillaan hän on EHT-tason maalivahti, mutta huonona päivänä jokainen kohti tuleva laukaus on vaarallinen. Torjuntaprosentti oli 33 pelatun ottelun jälkeen 89,8.

2. Justus Annunen, Kärpät

Justus Annusesta ennustettiin suurta tähteä tälle kaudella, ja häntä pidettiin jopa sarjan parhaana maalivahtina. Odotukset olivat liian korkealla huiman viime kauden jälkeen, eikä nuorukainen ollut missään vaiheessa omalla tutulla tasollaan. Torjuntaprosentti oli 88,4, ja pelattuja otteluita kertyi vain 24. Silti kyseessä oli vain yksi kausi, ja Annusen tulevaisuus on todennäköisesti edelleen Pohjois-Amerikassa.

1. Dominik Hrachovina, Tappara

Kaksinkertainen Suomen mestari Dominik Hrachovina palasi Tapparaan suurien fanfaarien saattelemana eikä syyttä. Aiemmalla visiitillään hän oli Liigan parhaita maalivahteja. Tällä kertaa kaikki meni kuitenkin pieleen. Kaukalossa mikään ei tarttunut kiinni, mutta suurin katastrofi hän oli silti siviilin puolella. Salaliittoteoreetikko näytti olevansa huono esikuva, ja hänellä tuskin on enää mitään asiaa Liigaan. Hrachovina pelasi kauden aikana 17 ottelua torjuntaprosentilla 86,3.