Liigassa viimeistä edelliseksi jäänyt Mikkelin Jukurit kertoi nettisivuillaan, että sen maalivahtiosasto menee totaalisen uusiksi. Jo aiemmin oli tiedossa, ettei maajoukkuekassari Sami Rajaniemi jatka joukkueessa, ja Mika Järvisenkin sopimus umpeutui tämän kauden loppuun.

Joukkueen uudet torjujat ovat KooKoosta tuleva Oskari Salminen ja Jokerien organisaatioon kuulunut Waltteri Ignatjew. Maalivahtien sopimukset ovat 1+1-vuotisia, ja puolustukseen saapuvan Hannes Häkkilän mallia 2+1.

Jukurien maalivahtivalmentaja Mika Tarvainen kertoi, että Salminen on ison kokonsa (194 cm) lisäksi nopea reagoimaan käsillään ja myös liike on kunnossa.

– Hänen kehityskohteenaan on se, että pelistä tulisi luontevampaa ja taloudellisempaa. Salminen tulee Jukureihin ottamaan seuraavaa askelta urallaan ja kehittymään niin fyysisesti kuin pelitaidollisesti.

191-senttistä Ignatjewia Tarvainen kehui erityisesti pelin ohjaamisessa sekä liikkumisessa.

– Lisäksi hänellä on myös hyvä silmä-käsi-koordinaatio. Ignatjew haluaa pitkän peliuran, jonka myötä hän haluaa kehittyä fysiikassa.

Urallaan maalin Mestiksessä iskenyt Salminen torjui menneellä kaudella KooKoossa 14 runkosarjan peliä prosentein 91,1, yhdessä pudotuspeliottelussa pikkumusta tarttuivat 88,9 prosentin tarkkuudella.

Ignatjewille ei kertynyt KHL:ssä menneellä kaudella ensimmäistäkään peliä, mutta Mestiksessä K-Vantaan häkillä hän torjui runkosarjassa 13 peliä 90,5 pinnan tarkkuudella, neljän pudotuspeliottelun saldo oli 87,8.