Leijonakonkarin joukkue sukelsi ajoittain rajusti, hurja pistetykki ei kertaakaan – tässä ovat Liigan runkosarjan TOP5-hyökkääjät

© Kuva: Ilari Isotalo

Liigan pudotuspelit ovat jo aivan nurkan takana. Ennen ratkaisupelien alkua SuomiKiekko käy läpi runkosarjan suurimmat onnistujat ja epäonnistujat.

Tässä artikkelissa listaamme viisi hyökkääjää, jotka loistivat pelipaikkansa parhaina runkosarjan aikana.

LUE MYÖS: Entisiä NHL-vahteja ja huippulupauksia – tässä ovat Liiga-runkosarjan FLOP 5 -maalivahdit!

5. Sebastian Wännström, Ässät

Lopulta totaalisesti lässähtäneelle padalle hämmentävät 33 maalia paukuttanut ruotsalainen oli kauden suurimpia sensaatioita. Jotain maansa mestarin maalimäärästä kertoo se fakta, että SHL:ssä hän oli latonut kolmella edellisellä runkosarjakaudella vähemmän häkkejä Leksandissa ja HV71:ssa (10+9+8=27). Itselleen hyvin tilaa merkkaamisesta huolimatta tehneen pelurin laukaus näytti lähtevän jokaisesta asennosta hyvin, kiitos näppärän kiekonkäsittelyn.

4. Daniel Audette, Lukko

Maagisesti luisteleva ja kiekkoa fantastisen nätisti käsittelevä 24-vuotias Audette oli ehkä Liigan toiseksi kokonaisvaltaisin sentteri heti Pelicansin Hannes Björnisen jälkeen. Tehotilastoon lukeman +23 saanut Audette paukutti 50 pinnaa ja jos nyt karuin epäkohta oli aloitusprosentti 46,1, ei kausi mennyt millään mittapuulla miinusmerkkiseksi.

3. Ahti Oksanen, KooKoo

Jokereissa ja SaiPassa aiemmin uraa tehnyt Oksanen nousi viimeistään tällä kaudella Liigan eliittiin (22+26=48). Jos oli KooKoolla ajoittain vaikeuksia, niin pistetykki ei näyttänyt romahtavan missään vaiheessa sesonkia.

2. Hannes Björninen, Pelicans

Kahden suunnan raataja, maalien tekijä, syöttökone, alivoiman erikoismies, aloitusten osaaja, joukkueensa reppuselkään tarvittaessa ottava kippari. Tällä hetkellä kaikkiaan täydellinen paketti, eikä tuleva siirtyminen Jokereihin näy otteissa millään tavalla negatiivisesti. EHT-tason peluri on sellainen johtaja, joka pystyy voittamaan pelejä joukkueelleen yksinkin.

1. Petri Kontiola, HPK

Muutaman vuoden päästä 40 vuotta täyttävä MM- ja olympiamitalisti oli Kerhon kenttäpelaajista se, joka pystyi ajoittamaan yksin nostamaan joukkueen mukaan pudotuspelitaisteluun. Viisikkopelaamisen aivot, viimeistelyn aivot, ylivoiman aivot… Kontiola nousi listan ykköseksi, kun hän jollain ihmeellä loisti HPK:ssa, vaikka joukkue tarpoi ajoittain todella syvällä. Leijonakonkarille ei floppihetkiä tullut.