Onko tässä NHL:n seuraava suomalaisdebytantti? Kärpissä ihastuttanut peluri liitää pakkien maalipörssin piikissä farmin puolella

© Kuva: Juha Tamminen

Jos katsotaan puhtaasti pistetehtailua, voisi Toronto Marliesin suomalaispakki Teemu Kivihalme olla 236. sinivalkoinen peluri taalaliigassa viime yönä debytoineen Columbus Blue Jackets -vahti Veini Vehviläisen perässä.

Los Angeles Kingsin NHL-miehistöön noussut Rasmus Kupari on takonut farmissa tehot 2+7=9 keikkuen koko sarjan pörssissä 35:nnella sijalla. Perässä sijalla 44 seuraa Kivihalme, joka on summannut alkukaudesta hurjat tehot 5+3=8.

Leijonien maajoukkueessakin pelannut Kivihalme on pakkien pistepörssin nelonen ja maalipörssissä jopa kärki. Suomessa Kärpissä ihastuttanut Kivihalme tehtaili lauantai-iltana 3-4-tappioon päättyneessä Stockton Heat -matsissa maalin ja syötön.

Pisteitä Yhdysvaltain Cloquetissa syntynyt 25-vuotias Suomen ja USA:n passin mies on osannut latoa aina. Nashville Predatorsin kesän 2013 viidennen kierroksen 140. varaus nakutti esimerkiksi Kärpissä kahden runkosarjakauden aikana 104 pelissä tehot 13+37=50 (+42), 34 pudotuspeliottelun saldo oli 4+5=9 (+7).

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Yllättävän tiukalle menee: Mikko Rantanen loisti taas – vaisusti jatkava Colorado sössi pahan tappion

Huhhuh: ”Kahden maailman parhaan” kanssa pelaava Jesse Puljujärvi hiipinyt maalipörssissä timanttien taakse – tuuletti maalian rajusti riemuiten

Rasmus Ristolainen täysin tuuliajoilla – ja siitähän se NHL:n surkimuksen alamäki jyrkkeni entisestään: “Emme voi sallia sellaista”

Uusi suomalainen debytoi Columbuksen farssissa – nollaputkessa tarpovan Patrik Laineen tilanne kummastuttaa: ”Jotkut jatkoivat huolestuttavaan suuntaan”