Rasmus Ristolainen täysin tuuliajoilla – ja siitähän se NHL:n surkimuksen alamäki jyrkkeni entisestään: “Emme voi sallia sellaista”

© Kuva: Getty Images

NY Islandersin Mathew Barzal nöyryytti Suomen aikaa lauantai-iltana Buffalo Sabresin Rasmus Ristolaista, kun Isles nappasi 5-2-voiton.

Suomalaispuolustaja jäi pahasti kakkoseksi toisessa erässä, kun Barzal kiihdytti Sabres-puolustajan ohi siten, että Ristolainen kaatui ja tippui kyydistä. Ohituksen jälkeen kanadalainen veivasi pikkumustan jalkojensa välistä maalin perukoille.

– Meillä ei ole enää sanoja Mat Barzalille, NHL:n Twitter-tilillä hehkutettiin.

Buffalo-leirissä sen sijaan ei hehkutettu. NHL:n, ikävä kyllä, surkea rupusakki kyntää taas kerran viimeisenä. Nyt se sija irtoaa itäisestä divisioonasta, kun kauden 22 ottelua ovat tuoneet vain 15 pinnaa.

Ristolaisen tuuliajo nousi pinnalle Sabresin kotisivujen otteluraportissa. Isles tasoitti matsin kyseisellä maalilla 1-1:een.

– Se oli yksi vastaan yksi -tilanne. Emme voi sallia sellaista Islandersia vastaan, luotsi Ralph Krüger manasi.

– Olimme rakentaneet peliä siihen asti aika hyvin.

Osuma oli käännekohta.

– Ensimmäisellä jaksolla liikkeemme oli todella hyvää. Mielestäni kiekon hallintakin oli erinomaista, mutta toisen erän alussa, ensimmäisen takaiskun jälkeen hukkasimme nuo. Se oli pettymys.

– Me siis päästimme irti asioista, jotka toimivat. Se on hämmentävää. Meidän on tarkasteltava tätä palettia ja palasia on yritettävä saada kohdilleen.

Niin olisi yritettävä, ja pikatahtiin. Sabresilla on viimeiseen pudotuspelipaikkaan matkaa jo 12 pistettä, kun runkosarja lähenee kovaa vauhtia puoltaväliä.

LUE NHL:N SUNNUNTAIAAMUN JUTUISTA MYÖS:
Uusi suomalainen debytoi Columbuksen farssissa – nollaputkessa tarpovan Patrik Laineen tilanne kummastuttaa: ”Jotkut jatkoivat huolestuttavaan suuntaan”