Taas tuli kuonoon: Aleksander Barkov ja Eetu Luostarinen isona osana lisäämässä NHL:n toisen ”suomalaisjoukkueen” tuskaa – ”Pelaamme vihaista kiekkoa”

© Kuva: Getty Images

Viime syksyn Stanley Cup -loppuottelija Dallas Starsilla meinaa olla tukalat paikat NHL:ssä jopa jo jatkopaikoista puhuttaessa, vaikka tähtipaidat ovatkin pelanneet vasta 15 ottelua. Se on keskisen divisioonan joukkueista selvästi vähiten, mutta samalla ero viimeiseen jatkopaikkaan on jo yhdeksän pinnaa.

Perjantaiyönä joukkueen tuskaa lisäsi suomalaiskohtaamisessa Florida Panthers, joka voitti 3-2. Pantteripaidat latoivat kolmannessa erässä kolme maalia vai muutamien minuuttien aikana nousten 0-2:sta 3-2:een. Osumista Aleksander Barkov iski 1-2-kavennuksen, Eetu Luostarinen puolestaan passasi 2-2-maalin. Tappio oli Dallasille jo seitsemäs kahdeksan edellisen pelin aikana.

Stars oli voittanut edellisen kohtaamisen 3-0, mutta nyt osat vaihtuivat.

– Peräkkäiset kohtaamiset ovat aina merkittäviä. Kahta peliä ei voi hävitä peräkkäin. Me itse asiassa mainitsimme siitä ennen peliä, Panthers-kippari Barkov selvitti seuran kotisivuilla.

– Pääsemme pitkälle, jos jatkamme tällaista pelaamista. Pelaamme kovaa, tavallaan vihaista kiekkoa häviön jälkeen. Emme tietenkään halua hävitä, mutta se antaa meille ylimääräistä vauhtia, ja tulemme kovempaa seuraavaan peliin, sentteri jatkoi.

Barkov ja Luostarinen olivat omiaan auttamaan Floridan nousemaan jo 28 pisteeseen. Sillä irtoaa 19 pelatun kamppailun jälkeen konferenssin kärkipaikka.

– Kolmas erä ja etenkin sen viimeiset kymmenen minuuttia olimme kaikessa heidän edellä. Pelasimme liki jatkuvasti heidän alueellaan ja maalit olivat vain ajan kysymys. Saimme nyt onnekkaita pomppuja, joita edellisessä pelissä ei tullut.

Yksi kanto Dallasin kaskessa oli maalivahti Sergei Bobrovski, joka koppasi hurjat 37 torjuntaa.

– Bob piti meitä pelissä mukana läpi ottelun. Hän antoi meille mahdollisuuden voittaa, ja toisessa erässä varsinkin hän piti pelin kahden maalin marginaalissa.

Barkovin ja Luostarisen lisäksi pelissä viilettivät Floridan sinivalkoisista Juho Lammikko (0+0), Dallasin värejä kantoivt Miro Heiskanen (0+1), Joel Kiviranta ja Esa Lindell.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Kuka muu muka? Patrik Laine omilla luvuillaan, NHL:n tulikuuma hyökkääjä lähenee huimaa ennätystä

Toimittajalta käsittämätön näkemys: NHL-luotsin potkut osaksi seurausta Jesperi Kotkaniemen varaamisesta


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.