Montreal Canadiensin ex-luotsi Claude Julienin potkut ovat olleet yksi NHL:n lähipäivien kuumin puheenaihe. Hänen lisäksi myös apulaisvalmentaja Kirk Muller sai lähteä tehtävistään.

Julien kerkesi toimia Canadiensin päävalmentajana viisi vuotta. Julienin viiden miljoonan dollarin palkan takaavan sopimuksen oli määrä päättyä kesällä 2022.

Habs aloitti kauden vahvasti, mutta sittemmin käyrä on ollut laskemaan päin. Toimittaja Steve Warne antoi Twitter-tilillään oman, jopa käsittämättömän näkemyksensä siitä, miksi Julien sai monoa.

Steve Warne

@SteveWarneMedia
Claude Julien probably still has a job if he hadn't lost 3 times this month to last place Ottawa. And Julien wouldn't have lost any of those games if his boss had drafted Brady Tkachuk.

– Claude Julienilla olisi todennäköisesti vielä työpaikka, jos hän ei olisi hävinnyt tässä kuussa kolme kertaa viimeisen sijan Ottawalle. Ja Julien ei olisi hävinnyt yhtään noista kohtaamisista, jos hänen pomonsa olisi varannut Brady Tkachukin.

Toimittaja viittasi NHL:n vuoden 2018 draftiin, jolloin Habs otti ykköskierroksella kolmosena Jesperi Kotkaniemen, Tkachuk puolestaan meni heti seuraavana Sensiin.

Joukkueet ovat kohdanneet tässä kuussa neljästi, ja voitot ovat Senatorsille 3-1. Tkachuk on summannut kohtaamisissa tehot 3+1.

Habsin vaikeudet sen sijaan jatkuivat yöllä, kun Winnipeg Jets voitti 6-3. Tappio oli kauden seitsemän ottelun pisteputkella aloittaneelle Montrealille jo neljäs putkeen, ja Joel Armian kaksi maalia jäivät laihaksi lohduksi.