Winnipeg Jetsin ykkösketjun sentteri Mark Scheifelen lapa on ollut NHL:ssä viime aikoina suorastaan tulikuumaa tavaraa. Kun keskushyökkääjä latoi perjantaiyönä 6-3-voittoon päättyneessä Montreal Canadiens -pelissä tehot 1+1, nosti kanukki kauden saldonsa jo lukemiin 11+17=28.

Pelaajan pisteputki on jo 11 ottelun mittainen, ja maaliputkikin on jatkunut kivasti kuuteen peliin. Nuo lukemat ovat Jetsissä niin historiallisen kovaa valuuttaa, ettei parempiin ole pystynyt kuin yksi pelaaja – ja se yksi on, kukapa muukaan kuin Patrik Laine.

Nykyisin Columbus Blue Jacketsissa liekehtivä suomalainen ylsi jotakuinkin tasan kolme vuotta sitten pisteille peräti 15 koitoksessa peräkkäin, eli nyt Scheifele on Laineen seuraennätyksestä enää neljän napsun päässä. Jetsin ja Atlanta Thrashersin seurahistoriassa 11 pelin pisteputkeen ovat pystyneet lisäksi Blake Wheeler kahdesti ja Marian Hossa kerran.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Mark Scheifele had 1-1—2 to extend his point streak to a career-high 11 games (8-10—18) – only one player in @NHLJets / Thrashers franchise history has recorded a longer run. #NHLStats

Maaliputki on puolestaan Jets-historian toiseksi pisin, ja kuudesti peräkkäin on aikanaan pystynyt maalaamaan siis myös Laine. Alkuvuodelta 2006 peräisin olevaa ennätystä hallussaan pitää seitsemässä kamppailussa peräkkäin osunut Ilja Kovaltshuk.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Mark Scheifele carries a career-high five-game goal streak into Thursday and can become the third different player in @NHLJets / Thrashers franchise history to extend the run to six. #NHLStats

📺: WPG vs. MTL at 8 p.m. ET at RDS, TSN2, TSN3

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Toimittajalta käsittämätön näkemys: NHL-luotsin potkut osaksi seurausta Jesperi Kotkaniemen varaamisesta