Pahat terveyshuolet piinaavat taas – suomalaishyökkääjä ollut sivussa pitkään koronaviruksen jälkioireiden takia: ”Yritän pysyä positiivisena”

© Kuva: Getty Images

SHL-joukkue Frölundassa pelaava Joel Mustonen, 28, sairastui viime keväänä koronavirukseen, ja kuluvan kauden aikana pelaaja on taistellut jälkioireiden kanssa urakalla. Hyökkääjän kausi on ollut vaisu, sillä 17 ottelussa hän on takonut heikot tehot 0+3=3 (-1).

Göteborgs-Posten muistuttaa, että suomalainen on pelannut edellisen kerran joulukuun alussa. Pelaajan sairastaman koronan voimakkaat jälkioireet pakottivat hänet sivuun.

– On vaikea sanoa tarkkaan, mitä tauti on tehnyt keholleni. Sen voin sanoa, että tämä kaikki johtuu oireista, joita koronavirus minulle toi.

– Testejä on tehty, ja minulla on myös astma, jota korona on varmaankin pahentanut vähäsen.

Mustonen on kärsinyt pitkin uraansa terveyshuolista. Kaudella 2012-13 pelaaja kärsi mykoplasmainfektiosta, jonka ensimmäiset oireet tulivat kuvioihin jo vuonna 2010. Surullinen saaga sai ”kruununsa” lääkärien hoitovirheen seurauksena suomalaisen saadessa vakavia sydänvaivoja ja johtoratahäiriöitä.

Mykoplasma paljastui kuitenkin varsinaiseksi taudin aiheuttajaksi vasta heinäkuussa 2013, jolloin myös Mustosen sydän operoitiin.

Nyt pelaaja yrittää pysyä mieli kirkkaana kaikista mahdollisista takaiskuista huolimatta.

– Ei surkutteluun auta tuhlata aikaa liikaa. Yritän pysyä positiivisena ja toivon, että tämä kaikki paranisi pian.

– Ärsyttää, etten pysty pelaamaan. Mutta kun kroppa ei toimi, ei ihminen ole oma itsensä.

Maajoukkueeseenkin noussut Mustonen on viettänyt liki koko uransa Ruotsissa, ja esimerkiksi Liigassa hän on pelannut kolmella eri kaudella vuosina 2013-15 ja 2017-18.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.