Edmonton Oilersin sunnuntaiyön Calgary Flames -peli oli suomalaisittain kaksijakoinen. Joukkue taipui 4-6, mutta vajaat 20 minuuttia pelannut Jesse Puljujärvi onnistui iskemään jo kauden kolmannen maalinsa.

Vastaavasti maalivahti Mikko Koskisen iltapuhde meni totaalisen plörinäksi. Koskinen antautui kuudesti torjuen 28 kudista vain 22, ja torjuntaprosentti jäi huonoihin lukemiin 78,6.

Suomalaisten luotsi Dave Tippett otti kantaa kummankin sinivalkoisen panokseen ottelun jälkeen järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

– Puljujärvi oli kova ja teki ison 3-3-maalin. Harmi, kun emme pystyneet pitämään kiinni siitä.

– Mutta Puljujärvi hyödyntää tonttinsa. Aiemminkin hän on saanut paikkoja, mutta niistä ei ole uponnut.

Ei tosiaan ole. Ysikasi syntynyt hyökkääjä on takonut nyt uransa 152 NHL-pelissä tehot 20+22=42 (-15). Puljujärven laukominen on tuonut paikkoja nyt muillekin.

– On kivaa nähdä hänen saavan palkintoja.

Koskisen suhteen laulu ei ollut samanlainen.

– Maalivahdin edessä pelaamisemme voisi olla parempaa, mutta samalla maalivahti voisi pysäyttää muutaman kudin enemmän, luotsi kuittasi.

Oilers on päästänyt 13 pelissä 49 maalia.

32-vuotiaan kaksinkertaisen KHL-mestarin ja MM-hopeamitalistin prosentit näyttävät taalaliigassa tämän kauden osalta prosentteja 88,9. Päästettyjen maalien keskiarvo on sekin karu 3,55.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Pierre-Luc Dubois’n debyytti lähenee – pelaaja uuteen alkuun allaan haastavat ajat: ”Ajattelin jopa sitä, että teen hiihtoladun takapihalleni”

Ei hyvää päivää sentään! Jesse Puljujärven maalin syöttänyt Connor McDavid tekee NHL:ssä tolkuttomia juttuja – nousi Wayne Gretzkyn ja Jari Kurrin rinnalle

Mikko Lehtoselta upea tehoilta – NHL-tähti Auston Matthews ei säästellyt kehuissaan: ”Upein asia on se, että…”