Keskiviikkona julkisuuteen paljastui syy Patrik Laineen penkitykseen.

The Athletic -lehti oli saanut lähteeltään tiedon, että Lainetta ei olisi hyllytetty peliesitysten takia, vaan siksi, koska suomalaisen väitetään olleen Carolina Hurricanes -ottelun aikana ”sanallisesti epäkunnioittava” valmennustiimin jäsentä kohtaan.

The Athletic -lehden Blue Jacketsin sisäpiiritoimittajalta Aaron Portzlinelta löytyi myös oma teoria koko episodin perimmäiseksi syyksi.

Portzline kertoi TNS690-radiokanavalla, että Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella haluaa mahdollisesti pois Columbuksesta. Portzline väittää, että Tortorella saattaa yrittää Laineen hyllyttämisellä nopeuttaa lähtöään.

Tortorella teki vastaavan tempun aikaisemminkin tällä kaudella, kun hän heitti Laineeseen kaupatun tähtisentterin Pierre-Luc Dubois’in vilttiketjuun.

Kiekkopiireissä suuressa arvostuksessa oleva Portzline raportoi jo viime kuussa, että Tortorella olisi harkinnut NHL:n offseasonin aikana vetäytyvänsä Blue Jacketsin peräsimestä.

LISÄÄ AIHEESTA: Patrik Laineen saaga vain jäävuoren huippu – Columbuksen sisäpiiritoimittaja lataa suorat sanat joukkueen tilasta: ”He ovat aivan sekaisin!”