”Olen heille ikuisesti velkaa. He pelastivat henkeni” – sydänkohtauksen viime kaudella saanut NHL-konkari lopettaa uransa

© Kuva: Getty Images

Puolustajakonkari Jay Bouwmeester on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

37-vuotias kanadalainen kertoi päätöksestään maanantaina The Athleticin haastattelussa. Bouwmeester paljasti sivustolle, että hän tiesi uransa olevan ohi jo viime kaudella, kun hän sai kesken ottelun sydänkohtauksen, josta hän pelastui ripeästi saadun avun turvin.

– Olen heille ikuisesti velkaa. He pelastivat henkeni, Bouwmeester kiittelee Bluesin valmennusryhmään kuuluvia Ray Barilenia ja Dustin Flynnia.

Kokenut puolustaja pelasi NHL-urallaan 1240 runkosarjaottelua sekä 75 pudotuspeliottelua.  Hänet nähtiin myös useasti Kanadan maajoukkueessa, josta palkintokaappiin kertyi olympiakultaa, kaksi MM-kultaa ja kaksi World Cupin voittoa.