NHL:n nettisivuilla kirjoitetaan, että konkarihyökkääjä Joe Thornton on peleistä sivussa ”jonkin aikaa”. Toronto Maple Leafs siis urakoinee ensi yönä Edmonton Oilersia vastaan ilman muhkeasta parrasta tunnettua pelaajaansa.

Kanadalainen jätti joukkueensa edellisen pelin, Oilers-ottelun kesken kolmannessa erässä otettuaan osumaa Josh Archibaldilta. Thornton näytti pitelevän vasenta kättään.

– Muuta päivitettävää tilanteesta ei ole vielä. Kuten sanoin, näyttää siltä, että hän on sivussa jonkin ajan. Kyseessä ei voi sanoa myöskään olevan day-to-day-tilanne, sillä meillä ei ole viimeistä diagnoosia vielä, Maple Leafsin valmentaja Sheldon Keefe oli sanonut.

Vaahteranlehtiapaitoja koetellaan kovalla kädellä, sillä jonkinlaisista terveyshuolista kärsii myös yhdysvaltalaishyökkääjä Auston Matthews. Hän oli torstain treeneissä jäällä lyhyen ajan, kunnes poistui. Sentteri ei tuntenut oloaan Keefen mukaan hyväksi.

– Tähänkään ei ole päivitettävää. Katsotaan perjantaiaamuna.

41-vuotias Thornton on tehtaillut tällä kaudella viidessä ottelussa tehot 1+1=2 (-1), 18 vuotta nuoremman Matthewsin saldo on 2+3=5 (-1).

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
”Minulle tämä ei ole vaikeaa!” Persoona John Tortorella teki siirtohuhuissa olevalle Pierre-Luc Dubois’lle kylmät, pelaaja reagoi täysin poikkeuksellisella tavalla

Säälittävä temppu: Entinen joukkuekaveri haki neljän pinnan Joel Armian kaukalosta pois päähän kohdistuneella niitillä

Joel Armialla järkyttävä tehoilta – suomalaistykki takaamassa Jesperi Kotkaniemen kanssa todellista harvinaisuutta NHL:ssä

Tuukka Rask nousi tähdistöön Bruinsin voitossa – jatkoajan haamukoppi on nähtävä

Ykköspariin noussut Ville Heinola avasi NHL-kautensa väkevästi – teki vaikutuksen luotsiinkin: “Se taito on erityinen”