Pohjoisamerikkalaisista medioista on käynyt viime aikoina selväksi Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorellan varmistamana, että joukkueen ykkössentteri Pierre-Luc Dubois haluaa uusiin maisemiin.

– Kyllä, hän haluaa pois. Hän puhui asiasta joukkueelle, kuten meillä on täällä tapana. Hän on vasta 22-vuotias poika, ja olisin toivonut häneltä hieman enemmän rehellisyyttä sen suhteen, miksi hän haluaa pois. En edelleenkään ole täysin perillä syistä, Tortorella oli ladannut radiokanava The Fanin mukaan.

Viime yön Tampa Bay Lightning -pelissä myrsky vesilasissa ei ollut ainakaan tyyntymään päin. GM Jarmo Kekäläisen juhannuksen 2016 ykköskierroksen kolmosvaraus oli kyllä asetettu joukkueensa ykkösketjun keskelle, mutta lopulta peliaikaa irtosi vain viisi sekuntia vajaat neljä minuuttia.

Dubois lähti jäältä viidennen vaihdon jälkeen, eikä hän enää palannut. Kanukin peliaika on tämän 239 runkosarjapelin pienin.

– Minulle tämä ei ole vaikeaa! Minun täytyy herätellä ukkoja, tehdä bisnestämme penkillä ja yrittää voittaa, luotsi Tortorella oli letkauttanut NHL:n virallisten kotisivujen mukaan.

Tortorella sanoi, että jämäminuutit perustuivat sentterin suorittamiseen, eivätkä lähtemisen halun osoittamiseen.

Rajoitettuna vapaana agenttina ollut 22-vuotias peluri kirjoitti kahden vuoden ja 10 miljoonan dollarin sopimuksen Columbuksen kanssa uudenvuodenaattona.

Joku on nyt pielessä, sillä Dubois oli hänkin toiminut poikkeuksellisesti hylätessään haastattelupyynnöt pelin jälkeen. Tällainen puuha ei ole todellakaan jokapäiväistä.

– Olemme keskustelleet hänen kanssaan. Hän on yksi meistä, kunnes toisin todistetaan. Emme kohtele häntä eri tavalla, Columbus-kippari Nick Foligno oli puhunut.

Miesten ja alle 20-vuotiaiden MM-hopeamitalisti on tehnyt tällä kaudella vasta yhden pömpelin. Itse ottelun Tampa voitti jatkoilla 3-2.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Säälittävä temppu: Entinen joukkuekaveri haki neljän pinnan Joel Armian kaukalosta pois päähän kohdistuneella niitillä

Joel Armialla järkyttävä tehoilta – suomalaistykki takaamassa Jesperi Kotkaniemen kanssa todellista harvinaisuutta NHL:ssä

Tuukka Rask nousi tähdistöön Bruinsin voitossa – jatkoajan haamukoppi on nähtävä

Ykköspariin noussut Ville Heinola avasi NHL-kautensa väkevästi – teki vaikutuksen luotsiinkin: “Se taito on erityinen”