Montreal Canadiens ja sen kolmosketjun vasen laituri Joel Armia olivat NHL:ssä perjantaiyönä valtavassa liekissä. Habs voitti Vancouver Canucksin maalikarkeloissa luvuin 7-3 vasemman laitahyökkääjä Armian saalistettua hirvittävät tehot 2+2=4. Saldo on pelaajan ottelukohtainen ennätys.

Toinen erä oli sekä joukkueelle että suomalaiselle tehokkain sen päättyessä 4-0. Oikein todelliseen suonenvetoon joukkue ylsi toisen kaksikymppisen jälkimmäisellä puoliskolla sen ladottua 4-2-, 5-2-, ja 6-2-maalit vain minuutin ja 34 sekunnin sisään.

Ottelun loppu sai kuitenkin kurjan sivumaun, kun Kanadaa MM-jäillä edustanut Canucksin Tyler Myers kolasi suomalaista tehomiestä kupoliin – tai ainakin ylävartaloon. Sekä viiden minuutin rangaistuksen että suihkukomennuksen saanut Armian entinen joukkuekaveri Myers että itseään loukannut Armia joutuivat jättämään leikin töötin jälkeen kesken.

Armia ja Myers pelasivat Winnipeg Jetsissä joukkuekavereina kausina 2015-18.

Perjantaiaamun tuoreimmat tiedot rapakon takaa eivät kerro suomalaisesta hyvää. Päävalmentaja Claude Julien on vahvistanut Armian kärsivän aivotärähdyksestä, jonka takia pelaaja on ulkona jonkin aikaa. Myös Paul Byron loukkaantui, ja hänkin on sivussa jalkavamman takia.

Eric Engels

@EricEngels
Claude Julien says Armia is concussed and will be out for a bit and that Paul Byron is day-to-day (foot). Byron will be evaluated further.

LUE PERJANTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Joel Armialla järkyttävä tehoilta – suomalaistykki takaamassa Jesperi Kotkaniemen kanssa todellista harvinaisuutta NHL:ssä

Tuukka Rask nousi tähdistöön Bruinsin voitossa – jatkoajan haamukoppi on nähtävä

Ykköspariin noussut Ville Heinola avasi NHL-kautensa väkevästi – teki vaikutuksen luotsiinkin: “Se taito on erityinen”