Montreal Canadiens ja sen kolmosketjun vasen laituri Joel Armia olivat NHL:ssä perjantaiyönä valtavassa liekissä. Habs voitti Vancouver Canucksin maalikarkeloissa luvuin 7-3 vasemman laitahyökkääjä Armian saalistettua hirvittävät tehot 2+2=4. Saldo on pelaajan ottelukohtainen ennätys.

Toinen erä oli sekä joukkueelle että suomalaiselle tehokkain sen päättyessä 4-0. Oikein todelliseen suonenvetoon joukkue ylsi toisen kaksikymppisen jälkimmäisellä puoliskolla sen ladottua 4-2-, 5-2-, ja 6-2-maalit vain minuutin ja 34 sekunnin sisään.

Armia iski näistä kuudennen, maanmies Jesperi Kotkaniemen syötöstä. Suomalaiskaksikko takasi pömpelillä melkoisen kovan tempun, sillä ihan hirveän useaan kertaan Habs ei ole pystynyt tekemään kolmea maalia vain 94 sekunnissa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Joel Armia (2-2—4) scored the third of the @CanadiensMTL's three goals in a span of 94 seconds, giving them a 6-2 lead in Vancouver. It was their fastest three goals in a game since Nov. 19, 2018 (3 goals in 75 seconds). #NHLStats

Vajaat kaksi ja puoli vuotta sitten marraskuussa 2018 joukkue iski kolme häkkiä minuutissa ja 15 sekunnissa, mutta sen jälkeen näin nopeaa verkkojen heiluttelua ei ole nähty.

Voitto oli Canadiensille kauden kolmas. Kun joukkue on kerännyt viidestä pelistä kahdeksan pinnaa, ei se ole jäänyt pisteittä vieläkään.

Ottelun lopussa Armia taklattiin pelistä ulos suomalaisen kärsiessä aivotärähdyksestä.

LUE MYÖS:
Tuukka Rask nousi tähdistöön Bruinsin voitossa – jatkoajan haamukoppi on nähtävä

Ykköspariin noussut Ville Heinola avasi NHL-kautensa väkevästi – teki vaikutuksen luotsiinkin: “Se taito on erityinen”