Suomikiekon suurlupaus vaihtoi yllättäen syvällä rypevään liigamenestyjään – Nuorten Leijonien pelaaja sinut oudon siirron kanssa: ”Ei ole menny silleen, mitä olisi haluttu”

© Kuva: Taneli Niinimäki

Tuleva joulu on JYPin 17-vuotiaalle hyökkääjälupaus Brad Lambertille hyvin erilainen kuin aiemmat. Pelaaja ei vietä sitä kotonaan tai perheen kanssa, vaan nyt pyhät menevät kaukana Kanadassa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Lauantaina syntymäpäiviään viettänyt pelaaja pääsee hurjaan näyteikkunaan. Sentteri on NHL:ää varten varausikäinen vasta vuonna 2022.

– Onhan se tosi siistiä päästä pelailemaan tuonne. Edmontonissa on mediat ja scoutit ja muut paikalla. Pitää yrittää vain pelata mahdollisimman hyvät kisat ja auttaa joukkuetta, JYP-hyökkääjä hymähtää.

Lambertin ura on ollut siinä mielessä erikoinen, että vaikka poika ei ole vielä edes aikuisiässä, on hän ehtinyt edustamaan matkallaan jo kolmea eri seuraa. Hyökkääjä on kantanut Pelicansin, HIFK:n ja JYPin värejä, ja tämän kauden 18 miesten liigapelissä hän on takonut jyväskyläläisille tehot 4+3=7 (-4).

– Fiilis on tosi hyvä. Joukkueena ei ole menny silleen, mitä olisi haluttu. Joukkue on nuori. Uskon, että pystytään kääntämään toi juna. Miesten kanssa on hyvä pelata. Tuntuu, että olisin tottunut siihen ja asiat alkavat menemään paremmin ja paremmin.

Vain kauden kestänyt visiitti Helsingissä vaihtui kenties yllättäen Jyväskylään. JYPissä on menty pidemmän aikaa väärään suuntaan etenkin toimiston puolella, vaikka seura voitti Mestarien liigan vielä vuonna 2018. Ennen tätä JYP totuttiin näkemään poikkeuksetta Liigan mitalipeleissä.

Voit lukea hurrikaanin käsittämättömistä, toistuvista erheistä lisää Ilta-Sanomien Urheilulehden mainiosta jutusta täältä.

Onkohan siirto suuresta ja mahtavasta HIFK:sta onnettomaan JYPiin vaikeuttanut pelaajan urakehitystä?

– Ei ole vaikeuttanut. Totta kai on tapahtunut paljon eri asioita. Itse koitan mennä hallille ja kehittyä joka päivä, pelaaja kuittaa.

Hurrikaanipaitojen syksyn kenties suurin ihmetyksen aihe on ollut se, että joukkue lomautti tarpomisen keskellä luotsi Pekka Tirkkosen.

Liigan häntäpäässä tarpovan lauman kokoonpanossa on useita konkareita Jarkko Immosen, 38, ja Jani Tuppuraisen, 40, johdolla. Heiltä Lambert on saanut toki vaikeuksien keskellä oppia.

– Varmaan se on isoin oppi, että kuinka paljon keskitytään pieniin yksityiskohtiin. Ei tulla hallille viimeisellä minuutilla, vaan siellä ollaan hyvissä ajoin, poljetaan pyörää ja niin edelleen.

JYPin kauden 19 pelatusta ottelusta kerätyt 17 pinnaa oikeuttavat sarjassa viimeistä edelliseen sijaan. Lambertin päänmenona on ollut kaiken muun mietittävän lisäksi nuorimmalle pelaajalle siunaantuvat puuhat.

– En tiedä, näkyykö se hirveästi. Jätkät ovat ottaneet hyvin mukaan kummassakin joukkueessa, pelaaja sanoo viitaten JYPiin ja Nuoriin Leijoniin.

– Teen kaikki junnuhommmat, se on itsestäänselvää, pelaaja virnistää salaperäisenä.

Mikähän nuorelle miehelle on suurin haaste näissä aikuisten peleissä?

– Se, että miten fyysistä peli on. Kulmissa pitää pystyä kamppailee.

Nimenomaan fysiikassa pelaaja on mennyt eteenpäin.

– Liigassa oli ensimmäisinä kuukausina vaikea pysyy pystyssä kulmissa. Nyt pystyn voittamaan kaksinkamppailuita.

Pelaajan vahvuudet ovat hyökkäyspelissä, luistelussa ja työmäärässä. Sinivalkoisten MM-kisajoukkueesta Lambert pyrkii saamaan hyökkäyksellisen roolin.

– Ja tekemään tulosta! Oli rooli mikä vaan, niin koitan auttaa joukkuetta.

LUE NUORTEN MM-KISOJA KÄSITTELEVISTÄ HAASTATTELUISTA MYÖS:
MM-turnaus olisi voinut jäädä taas väliin Anton Lundellilta – nyt superlupaus kipparoi Nuoria Leijonia, mutta jääkö hän Panthersin matkaan? ”Suunnitelma on, että…”

Raimo Helmisen TPS hiljensi epäilijät Liigassa, myös seuran A-nuoret tehneet hurjaa tuhoa – Nuorten Leijonien tähti itsevarmana liidosta: “En ole yllättynyt”

Antti Pennanen paljasti: Tässä on Nuorten Leijonien kippari ja varakapteenit

Ville Heinolasta kaavaillaan yhtä Nuorten Leijonien suurinta johtajaa MM-jäille – jääkö Lukossa loistava pakki turnauksen jälkeen Pohjois-Amerikkaan? Näin pelaaja vastaa

Aku Räty kommentoi yllättäen MM-kisoista pudonneen Aatu-veljen kohtaloa kauniisti


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.