MM-turnaus olisi voinut jäädä taas väliin Anton Lundellilta – nyt superlupaus kipparoi Nuoria Leijonia, mutta jääkö hän Panthersin matkaan? ”Suunnitelma on, että…”

© Kuva: Taneli Niinimäki

HIFK:n suurlupaus Anton Lundell, 19, kärsi vuosi sitten kovan pettymyksen tämän jäädessä nuorten MM-kisakoneesta ulos käsivamman takia. Tämänkin vuoden turnauksen yllä leijaili kysymysmerkkejä koronaviruksen takia. Pelaajat testattiin tiuhaan, ja jos testi olisi näyttänyt positiivista, olisivat pelit jääneet pelaamatta.

Kuumottiko turnauksesta taas mahdollinen sivuun jääminen HIFK-tykkiä?

– Totta kai se… Kun on huomannut, että muissa maissa on ollut tartuntoja, niin vähän oon miettinyt. Mutta meillä on ollut tosi hyvä tilanne, kun on oikeasti oltu karanteenissa. Ei ole oikeastaan ollut mahdollisuutta saada tartuntaa. Tosi hyvä juttu, että kaikki reissuun lähteneet ovat terveinä, Kanadaan tällä viikolla joukkuekavereidensa kanssa päätynyt Lundell sanaili.

NHL-joukkue Florida Panthers nappasi sentterin syksyn varaustilaisuudessa ykköskierroksella numerolla 12. Jääkö Lundell Edmontonin kisareissulla rapakon taakse?

– Ei ole ollut siitä puhetta. Suunnitelma on, että tämä kausi menee HIFK:ssa. Pelataan rauhassa Suomessa ja keskitytään HIFK:hon, Liigan 17 pelissä tehot 12+8=20 (+7) takonut pakki valaisi ilouutista, joka miellyttänee esimerkiksi HIFK-henkisiä ihmisiä.

Pantteripaidoista ei ole luotu painetta Lundellin niskaan.

Sasha (Aleksander Barkov) on tietysti laittanut viestiä, ja silloin tällöin on oltu yhteyksissä. Muuten ovat antaneet keskittyä HIFK:hon, jättäneet rauhaan, viime viikot Keravalla Tuomo Ruudun ja Miika Elomon alaisuudessa pienryhmässä treenannut lupaus paljasti.

Tämän kauden tavoitteiksi Lundell listasi HIFK:n kanssa pitkälle menemisen ja mestaruuden voittamisen.

– Muutenkin haluan painaa hommia hyvin ja kehittyä pelaajana, ja voittaa sitä kautta HIFK:n kanssa pelejä.

Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on nähnyt ikäänsä nähden paljon, ja esimerkiksi liiganelosessa HIFK:ssa hän sai aiemmin syksyllä jopa kapteenin natsat rintapieliinsä.

– Se oli tosi siisti päivä! En olisi pystynyt ajatella, että joku päivä saan C:n ylleni. Siinä hetkessä oli flunssaa, ja porukkaa oli veke.

– Mulle se oli äärettömän siistiä ja iso kunnia, varsinkin HIFK:ssa, lempiseurassa. Se oli kokemus, jonka tulen muistamaan.

Fiilis Nuorten Leijonien ykköstykillä on sanalla sanoen kuulemma hyvä.

– Oon pystynyt menee eteenpäin ja auttamaan joukkuetta. Mukavaa, kun oon saanut onnistumisia. Tärkein asia on se, että ollaan voitettu joukkueena. Innoissani jatkan siitä, mihin HIFK:n kanssa on jääty.

Nappaaminen NHL:ään ei ole vaikuttanut Lundellin tekemiseen.

– Totta kai se on ollut unelma, pienestä asti olen seurannut näitä ja tavoitteena sekä unelmana on ollut pelata NHL:ssä. Sen sai alta pois nyt. Hienoa, että pääsin Panthersiin, olen lähempänä unelmia. Draft oli tilaisuus, minkä tulen muistamaan aina.

Kulta mielessä

Suomen sinivalkoiset avaavat MM-kisaurakkansa tapaninpäivän vastaisena yönä ennakkoon heikompaa Saksaa vastaan. Sekä Lundellin henkilökohtaiset että koko joukkueen odotukset turnaukseen ovat isot.

– Tavoite on voittaa kultaa, se on ihan selvää. Jos joukkue ei halua voittaa, on se silloin väärässä paikassa.

– Mukavaa päästä pelaamaan maailman kärkipelaajia vastaan!

Leijonaluotsi Antti Pennanen on nimennyt Lundellin yhdeksi suomalaisten ykköstähdistä.

– Totta kai odotukset ja paineet kuuluvat tähän lajiin. HIFK:ssa meillä on joka kausi isot odotukset, fanit ja muut odottavat menestystä. Mun mielestä se on asia, jonka kanssa pitää oppii elämään – ei sitä tarvitse miettiä sen enempää.

– Se pitää kääntää energiaksi ja näytön haluksi. Mukavaa, että lätkä kiinnostaa ihmisiä!

Minkälainen johtaja Nuorten Leijonien kippari on?

– Pyrin näyttämään omalla esimerkillä mallia ja auttamaan muita, jos on tarvetta. Haluan olla esimerkki jäällä, ja sen ulkopuolella.

LUE NUORTEN MM-KISOJA KÄSITTELEVISTÄ HAASTATTELUISTA MYÖS:
Raimo Helmisen TPS hiljensi epäilijät Liigassa, myös seuran A-nuoret tehneet hurjaa tuhoa – Nuorten Leijonien tähti itsevarmana liidosta: “En ole yllättynyt”

Antti Pennanen paljasti: Tässä on Nuorten Leijonien kippari ja varakapteenit

Ville Heinolasta kaavaillaan yhtä Nuorten Leijonien suurinta johtajaa MM-jäille – jääkö Lukossa loistava pakki turnauksen jälkeen Pohjois-Amerikkaan? Näin pelaaja vastaa

Aku Räty kommentoi yllättäen MM-kisoista pudonneen Aatu-veljen kohtaloa kauniisti