Raimo Helmisen TPS hiljensi epäilijät Liigassa, myös seuran A-nuoret tehneet hurjaa tuhoa – Nuorten Leijonien tähti itsevarmana liidosta: “En ole yllättynyt”

© Kuva: Juha Tamminen

Turusta on kuulunut tänä liigasyksynä todella kummia. TPS lynkattiin ennen kauden alkua sarjan hännille, eikä oikein kukaan tuntunut luottavan päävalmentaja Raimo Helmisen metodeihin – mutta nyt TPS keikkuu peräti viidentenä yhdeksän ottelun pisteputkessa.

Ja vaikka kyseessä on ulkomaalaispelaajien suuren määrän takia aikamoinen muukalaislegioona, on joukkueesta noussut esille myös kotimaisia lupauksia. Yksi heistä on jopa joukkueen ykkössentterinä pelannut Juuso Pärssinen, 19.

– Hyvältä on tuntunut. Kivaa olla joukkueessa, mikä voittaa. Onhan se siistiä, että ollaan viidensiä sarjassa. Tosi pitkä pisteputki alla, ja itselläkin on mennyt ihan hyvin, pelaaja hymähtää Nuorten Leijonien mediatilaisuudessa.

Perusasiat ovat olleet liigajoukkueessa kunnossa, kun esimerkiksi ylivoima on sarjan viidenneksi ja alivoima jopa kolmanneksi parasta.

Kaikkiaan Turussa näyttäisi olevan tulevaisuus kohdallaan, sillä TPS:n nuoret keikkuvat U20 SM-sarjan kärjessä. Joukkue on kerännyt 24 pelistä huikeat 55 pistettä.

– Siellä on älyttömän hyviä pelaajia ja hyvä valmennus. En ole yllättynyt siitä, että TPS johtaa sarjaa, kun katsoo kokoonpanon jätkiä. Odotinkin sitä, että TPS olisi kärkikahinoissa, tällä kaudella Liigassa kaikki sarjapelinsä pelannut ja siellä 18 pelissä tehot 2+10=12 (-6) tehnyt sentteri kehuu.

Seuraavat Pärssisen pelit ovat luvassa Kanadassa nuorten MM-kisoissa. Suomi avaa pelirupeamansa joulun alla harjoitusotteluilla, itse kisaurakka alkaa tapaninpäivänyönä Saksaa vastaan.

– Melkein viikonpäivät on treenattu karanteenissa muiden turkulaisten kanssa. Muuten on oltu himassa ja pelattu pleikkaa, ja koitettu kuluttaa aikaa kaikin mahdollisin keinoin. Nyt ollaan valmiina Kanadaan! legendaarisen liigakiekkoilija Timo Pärssisen poika valaisee.

Kanadassa luvassa on aluksi tylsältä kuulostava muutaman päivän hotellihuonekaranteeni.

– Luulen, että joukkueen puolesta on kaiken maailman palavereja siinä. Jollain tavalla pystyy treenaamaan, ja tulee varmaan ohjeita siitä, miten pystyy olemaan ekat päivät hotellihuoneessa. Pleikkarin otan mukaan, yksi kirjakin on mukana.

Aki Hintsan Voittamisen Anatomiaa on jäljellä muutama sivu. Viimeistelen sen.

LUE MYÖS:
Antti Pennanen paljasti: Tässä on Nuorten Leijonien kippari ja varakapteenit

Ville Heinolasta kaavaillaan yhtä Nuorten Leijonien suurinta johtajaa MM-jäille – jääkö Lukossa loistava pakki turnauksen jälkeen Pohjois-Amerikkaan? Näin pelaaja vastaa

Aku Räty kommentoi yllättäen MM-kisoista pudonneen Aatu-veljen kohtaloa kauniisti