Ville Heinolasta kaavaillaan yhtä Nuorten Leijonien suurinta johtajaa MM-jäille – jääkö Lukossa loistava pakki turnauksen jälkeen Pohjois-Amerikkaan? Näin pelaaja vastaa

© Kuva: Leijonat.fi

Winnipeg Jetsin Ville Heinolan viimeinen reilu vuosi on ollut melkoista turbulenssia. Pelaaja nousi NHL:ään ja teki debyyttinsä viime vuoden syksyllä oivasti, mutta pian Jetsissä esiintymisen jälkeen tie vei yllättäen AHL:n Manitoba Mooseen ja sieltä lopulta tylysti Suomen Liigaan.

Lukko-paitaan paluu saattoi kuitenkin sittenkin olla hyvä veto. Alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta vuodenvaihteen MM-kisoissa edustava pakki on latonut tänä syksynä Liigan 19 pelissä tehot 1+13=14 (+10).

– Viime kausi oli vaikea. Opin, kasvoin ihmisenä. Tällä kaudella oon päässyt paremmin kiinni, onnistumiset ruokkivat, Jetsin tulevaisuuden suurnimiin lukeutuva Heinola sanoo Nuorten Leijonien mediatilaisuudessa.

– Kyllä mä oon ihan tyytyväinen. Tasaisuutta on löytynyt, se on ollut positiivinen juttu.

Viimeistään väkevä syksy on johtanut siihen faktaan, että Honkajoen suuruus tulee olemaan yksi Suomen suurimmista nimistä Nuorten Leijonien MM-kisajoukkueessa.

– Kyllä mä haluan ottaa johtavan roolin joukkueesta ja auttaa sitä kautta. Joukkueen isoin tavoite on ottaa kulta.

– Jäällä ja oheistoiminnassa yritän näyttää esimerkkiä. Kopissa en oo se, joka huutaa tai herättää joukkuetta puhumalla.

Kopista on ilmeisen vaikea löytää yhtä ylivoimaisesti äänekkäintä seppää.

– Kyllä siellä aika tasasesti niitä on… Ketähän ois pahimpia. Petmanin Mikko tykkää ainakin olla äänessä, puolustajalupaus virnistää.

Miltäs se muuten tuntuu, kun Heinolaa on tituleerattu siellä täällä Suomen kenties isoimmaksi pelaajaksi yhdessä HIFK:n Anton Lundellin kanssa?

– Kun noin sanotaan, niin sitten pitää pelata niin hyvin, että ansaitsee tuollaista.

Heinola pelasi viime syksynä NHL:ssä ja AHL:ssä kaikkiaan 11 peliä. Onkohan pelaajalla nyt vain menolippu Pohjois-Amerikkaan?

– En itseasiassa tiedä. Voi olla, että jään suoraan sinne tai tuun käymään Suomessa. En osaa vastata.

Oudoista lähtökohdista

Suomalaispelaajilla on allaan oudot viikot vallitsevan tilanteen takia.

– Ollaan Petmanin kanssa oltu kahdestaan reenaamassa ja jäällä. Aika rankka viikko saatiin tähän.

Kaksistaan ihan oikeasti?

– Joo! Aika tiukat on säännökset.

Tiukat ne ovat Kanadan päässäkin. Liekö luvassa ongelmia ajankäytön kanssa?

– En usko, että tulee ongelmia. Pleikkari osaa viihdyttää jonkun verran, ja keksitään kaikkea muutakin kivaa. En usko, että tulee tylsää.

Ja pelaaminenhan se ykkösasia on. Sitä Heinolan on vielä paha sanoa, että minkälainen on päävalmentaja Antti Pennasen leijonajoukkueen pelityyli.

– Vaikea sanoa, kun ei olla peliäkään pelattu yhdessä. Mutta luotan kovasti siihen, että touhu on varmasti raiteillaan. Ollaan käyty sitä läpi kuitenkin. Sen suhteen uskon, että on selvät sävelet, Heinola pyörittelee.

Nuorten Leijonien MM-taival alkaa Saksaa vastaan tapaninpäivän vastaisena yönä.