Kaikkea sitä näkeekin! Tässä on liigakauden seitsemän ihmeellistä ohoa

© Kuva: Ilari Isotalo

Kun Liigan sinänsä outo syyskausi on paketissa, on nyt hyvä aika kummastella sarjan erikoisuuksia. Palataan tässä jutussa kauden erikoisimpiin ja ihmeellisimpiin tapauksiin, mitä Liiga on tarjonnut tai tarjoaa.

Alla muutamia!

Jukurit jyrää kotona

Vaikka mikkeliläisjoukkue on pudotuspelipaikkojen ulkopuolella, on se ollut kotonaan silkkaa timanttia. Mikkelistä tappio niskassa ovat lähteneet suurista HIFK, Tappara, Ilves ja Lukko.

Tirronen vastaan TPS

TPS-torjuja Rasmus Tirronen koki syksyllä erikoisen tapauksen oltuaan lainalla Ässissä. Turussa vielä vastuutta jäänyt vahti nimittäin edusti lainajoukkuetta omaa seuraansa vastaan marraskuun lopulla pelissä, jonka TPS voitti 4-1. Tirronen otettiin maaliin Rasmus Korhosen päästettyä kaksi maalia heti alussa.

Markus Nurmi ja Matias Varttinen historiankirjoihin

Leijonien TPS-hyökkääjä venytti reppua Ässiä vastaan vain neljän pelisekunnin jälkeen. Se oli liigahistorian nopein maali.

Jälkimmäisenä mainittu kiskaisi sen sijaan Ässien paidassa Sportia vastaan voittomaalin digitaalien näyttäessä aikaa 59.59. Aiemmin kyseisessä ajassa voittomaali oli isketty vain 13 kertaa kautta liigahistorian.

LUE MYÖS: Tajuttoman ennätyksen tehnyt TPS-soturi joukkueensa kanssa kauden kirkkaimpia yllätyksiä – legendalle kehuja: “Raipe on saanut joukkueen pelaa joukkueena”

Kouvolassa ei ollutkaan 0 katsojaa

Eräs KooKoon ja Ilveksen välinen ottelu pelattiin taannoin suljetuin ovin, mutta Kouvolan jäähallin ravintola olikin samaan aikaan auki – ja sieltä ottelua seurasi noin 70 illallistajaa. Pelin yleisömääräksi ilmoitettiin silti 0.

Ilves ja Kärpät toisilleen tutuiksi

Liigan kärjessä läpi kauden porskuttanut Ilves ja Kärpät kohtaavat tuoreimman ohjelman mukaan helmikuussa peräti neljä kertaa aikavälillä 12.-23.2. Kolme näistä peleistä pelataan peräkkäin viiden päivän aikana.

Ilvekseltä lähti 56 pinnaa kertalaakista

NHL-lainoja syksyksi ottanut Ilves menetti peräti 56 tehopistettä käytännössä napsusta, kun Arttu Ruotsalainen, Juuso Välimäki, Barrett Hayton ja Lassi Thomson suuntasivat taalaliigaan. Samaan aikaan pienen kasan pisteitä vei toisaalle Eurooppaan suunnannut Ondrej Roman. Ilvestä koeteltiin, mutta pelaajiston vaihtuvuus ei ole näkynyt isosti.

Pelaajilla kokomaskit, katsojista ei tietoakaan

Kuka olisi osannut ennustaa tällaista tapausta ennen liigakauden alkua? Pelaajat viilettävät kaukalossa kokomaskit päässä terveyttä ja koronavirustilannetta ajatellen, ja saman syyn takia katsojat ovat olleet sivussa peleistä.

Pitkä pelitauko lyhenikin yllättäen

Jos ovat absurdeja seikkoja ylemmät faktat, niin vielä kummallisempaa on pelipäivien jatkuva eläminen. Otteluiden piti jäädä koronavirustauolle joulukuun alussa, tapaninpäivään asti, mutta yhtäkkiä sarja jatkuikin jo päättyvän kuun puolessa välissä. Joukkueilla ja pelaajilla on totuttelemista – ja sama rumba voi jatkua keväälläkin pirun koronaviruksen takia.