Liiga-kausi starttasi tavallista myöhemmin lokakuussa koronaviruspandemian vuoksi. Vaikka pandemia on tuonut yhä synkkiä pilviä kiekkokauden ylle, kaukalossa riitti paljon yllätyksiä ja aihetta iloon.

SuomiKiekko kasasi tähdistökentällisen Liigan lokakuun isoimmista yksittäisistä onnistujista.

Maalivahti: Rasmus Reijola, Sport

Vaasan Sportin maalivahti Rasmus Reijola on Liigan alkukauden isoin yksittäinen yllättäjä. Aiemmin lähinnä Mestiksessä ja NCAA:ssa pelannut 27-vuotias vahti on esiintynyt viidessä ottelussa torjuntaprosentilla 95,6. Lukema on koko Liigan paras.

Vasen puolustaja: Juuso Välimäki, Ilves

Juuso Välimäen piti kaudella 2019-20 nousta Calgary Flamesin vakiomiehistöön. Loukkaantuminen kuitenkin pilasi koko kauden. Nyt Välimäki on päässyt näyttämään, mikä tasoero NHL:n ja Liigan välillä on. 12 otteluun jämäkkä pakki on takonut tehot 2+9=11, ja tehotilasto on 13 pykälää verran plussan puolella.

Oikea puolustaja: Vili Saarijärvi, Lukko

23-vuotiaan Vili Saarijärven ura junnasi pahasti paikallaan Pohjois-Amerikassa. Kiekollinen velho ei saanut tehoja aikaan AHL:ssä, ja NHL-unelma näytti jäävän vuosi toisensa jälkeen aina kauemmaksi. Nyt Saarijärvi on näyttänyt, mitä hän pystyy tekemään hyvien joukkuekavereiden ja hyvän joukkuepelin avustuksella. 11 ottelussa Saarijärvi on nakuttanut tehot 4+8=12.

Vili Saarijärvi juhli nuorten maailmanmestaruutta Helsingin kotikisoissa vuonna 2016. KUVA: Ilari Isotalo

Vasen laitahyökkääjä: Vitali Abramov, Jukurit

Ottawa Senatorsin hyökkääjälupaus Vitali Abramov ehti pelata lokakuussa vain kuusi ottelua, mutta hän onnistui tuossa ajassa vakuuttamaan raatimme. Hän iski tehot 5+2=7, vaikka Jukureissa ketjukaverit eivät ole parhaasta päästä. Abramov viimeisteli useita komeita soolomaaleja, joita hämmästeltiin Pohjois-Amerikassa asti.

Keskushyökkääjä: Arttu Ruotsalainen, Ilves

Arttu Ruotsalaisen piti pelata tämä kausi jo Buffalo Sabresin organisaatiossa, mutta kiekkokausien alun venyminen toi hänet Ilveksen iloksi takaisin Suomeen. Sentterin onetimer on ollut erityisen kovassa vireessä, mistä kertoo yhdeksän tehtyä maalia ja 15 tehopistettä. Nykyisellä tahdilla Ruotsalainen tekisi täydessä runkosarjassa 75 tehopistettä ja 45 maalia.

Oikea laitahyökkääjä: Ryan Lasch, Pelicans

Ryan Laschin kausi lähti hitaasti liikkeelle. Kemiat ketjukavereiden kanssa eivät osuneet kunnolla yhteen, ja hyvätkin syötöt tuntuivat yllättävän Pelicans-pelaajat housut kintuissa. Kun koko Pelicans on saanut peliään kuosiin, on Laschillekin alkanut kertyä tehopisteitä. Kymmenessä ottelussa hän iski tehot 1+12=13.