Hurja ehdotus: NHL:ssä saatetaan nähdä pian mullistava taktiikka – yksi ongelma nostettiin esille

© Kuva: Getty Images

Torontossa on nyt aloitettu spekulaatiot uudesta, jääkiekkoa mahdollisesti mullistavasta pelaajaryhmityksestä.

Toronto Star -lehden toimittaja Dave Feschuk kertoo, että Toronto Maple Leafsin päävalmentaja Sheldon Keefe saattaisi ensi kaudella kokeilla uutta 2-3-pelaajaryhmitystä, eli kahden hyökkääjän ja kolmen puolustajan taktiikkaa.

Feschuk arvelee, että Keefe voisi testata 2-3-formaatiota väliajoin kauden aikana.

Maple Leafsin AHL-joukkueen entinen apulaisvalmentaja Jack Han näkee jo nyt ainakin yhden ongelman 2-3-pelaajaryhmityksessä.

– On looginen syy, miksi NHL-seurat eivät yritä 2-3-taktiikkaa. Sillä tavalla kokoonpanoon tulisi nimetä enemmän puolustajia kuin hyökkääjiä, joten tämä jättäisi paljon lahjakkuutta ulos. Useimmat lahjakkaammat pelaajat pelaavat jo kasvuikäisestä asti hyökkääjää, Han valaisi Toronto Sun -lehdelle.