Ruotsalaismaalivahtisuuruus Tommy Salon tilanne puhuttaa länsinaapurissa.

Tre Kronorin takavuosien pitkäaikainen ykkösveskari sai syytteen törkeästä rattijuopumuksesta poliisin löydettyä hänet elokuussa nukkumasta autossaan. Verikoe osoitti useita kosteita päiviä viettäneen 49-vuotiaan Salon veren alkoholipitoisuudeksi hurjat 3,06 promillea.

Ruotsin maajoukkueen ex-päävalmentaja Curt Lundmark on Salon tilanteesta hyvin huolissaan.

– Olen tiennyt jo vuosia, että Tommylla on ollut ongelmia. Hän on voinut todella huonosti ja kamppaillut itsensä kanssa. En tiedä onko pohja nyt saavutettu, mutta tietysti toivon niin ja että hän saisi koottua itsensä ja tarvitsemansa avun, Lundmark toteaa Aftonbladetille ja jatkaa:

– Luulen tämän olleen voimakas hätähuuto avun perään, vaikka tietysti täysin väärällä tavalla.

Lundmark kertoo tavanneensa Salon viimeksi muutamia päiviä ennen rattijuopumusta.

– Olen yrittänyt tavoittaa Tommya, mutta hän on vaihtanut puhelinnumeroaan ja ollut tavoittamattomissa. En halua jahdata häntä, mutta hän tietää mistä minut löytää jos hän haluaa keskustella, Lundmark toteaa.

Pitkällä valmennusurallaan aikanaan myös Jokerit Liiga-mestariksi (1997) luotsannut 76-vuotias Lundmark vaikuttaa ottavan Salon tilanteen hyvin raskaasti.

Kaksikon tiet kohtasivat ensimmäistä kertaa jo 1989, kun Lundmark toimi Ruotsin nuorten maajoukkueen päävalmentajana. Myöhemmin he voittivat yhdessä muun muassa olympiakultaa Lillehammerissa 1994.

– Olen voinut todella huonosti tämän vuoksi. Pidän kovasti Tommysta, hän on minulle kuin pieni poikani. Haluaisin vain, että kaikki järjestyisi. Hän on sisimmässään niin mukava kaveri, Lundmark päättää.