Tre Kronorin takavuosien maalivahtisuuruus Tommy Salo on saanut syytteen törkeästä rattijuopumuksesta.

Expressenin mukaan poliisi löysi 49-vuotiaan Salon elokuussa moottoritien varresta nukkumasta autossaan. Useiden silminnäkijöiden mukaan Salo oli ajanut autoaan hitaasti ja epävarmasti ja osunut lopulta keskikaiteeseen.

Verikoe osoitti Salon veressä olleen alkoholia peräti 3,06 promillea.

Ex-mestarimaalivahti tunnusti rikoksensa jo aiemmin kertoen pysähtyneensä useita kertoja ennen moottoritiellä tapahtunutta törmäystä juomaan viinashotteja. Ajoa oli myös edeltänyt useiden päivien kostea ajanvietto ystävien kanssa.

Salo on nyt tunnustanut tapauksen myös Facebook-tilillään.

– Se mitä tapahtui 11.elokuuta oli viimeinen pisara. En aio enää juoda alkoholia. Nyt kaikki tietävät sen. Voin syyttää kaikkea mahdollista… mutta niin en aio tehdä. Ei ole olemassa mitään tekosyitä sille mitä tein. Pitäkää itsestänne huolta, Salo kirjoittaa Expressenin mukaan.

Salo juhli komealla pelaajaurallaan olympiakultaa (1994) ja maailmanmestaruutta (1998). Hän pelasi myös kymmenen kautta NHL:ssä New York Islandersissa, Edmonton Oilerissa ja Colorado Avalanchessa.

Monien kiekkofanien muistissa on kuitenkin kirkkaimpana Salon haparointi Salt Lake Cityn 2002 olympialaisten puolivälieräottelussa Valko-Venäjää vastaan, jonka seurauksena Ruotsi kärsi shokkitappion jääden mitaleiden ulkopuolelle.

Salo on kertonut kärsineensä tapauksen johdosta mielenterveysongelmista.