Norjalaismediat Nettavisen ja VG kertoivat maassa sattuneesta hirvittävästä kiekkotragediasta maanantaina. Frisk Askerin junioripelaaja Mats Hildisch törmäsi viikonloppuna seuran junnujen pelissä tolppaan ”niin kovaa kuin se on mahdollista” tuhoisin seurauksin.

Norjan jääkiekkoliiton eräs jäsen, Ottar Eide kertoi, että pelaajalla oli tapauksessa lisäksi niin huonoa onnea kuin vain siinä tilanteessa oli mahdollista. Myöhemmin pomo kertoi lisätietoja pelaajasta – ja ne olivat karmivia:

– Kaikkien tutkimusten jälkeen pelaajalla on todettu selkäydinvamma. Se on johtanut halvaantumiseen.

Vuonna 2002 syntynyt Hildisch ehti nousta tällä kaudella Frisk Askerin edustusjoukkueeseen ja lisäksi hän edusti Norjaa U18- ja U16-maajoukkueissa.

Lauantain ottelu keskeytettiin tapauksen jälkeen, ja pelaaja leikattiin sunnuntaina. Seura vahvisti tapahtuneen kotisivuillaan, mutta Frisk Askerin toimitusjohtaja Nicolay Sorensen ei suostunut kommentoimaan asiaa aiemmin enempää, koska vammojen laadusta ei ollut heti tarkkaa tietoa. Pelaajatkaan eivät saaneet kertoa tapauksesta mitään.

Esimerkiksi MM-kisakävijä, norjalaislegendoihin lukeutuva Anders Bastiansen puhui tapauksesta hurjaan sävyyn.

– Olen pelannut kauan, mutten muista kokeneeni mitään vastaavaa koskaan. Tuollaisesta kuullessaan järkyttyy sekä pelaajan että tämän perheen takia, Norjaa MM-jäillä ensimmäisen kerran keväällä 2006 edustanut Frisk Askerin konkari sanoi.

Sitä Sorensen kuitenkin painotti, että halli on yhtä turvallinen siinä missä muutkin. Frisk Askerin miesjoukkue pelasi hallissa sunnuntaina normaaliin tapaan voittaen Grunenin 5-1.