Jukurit kohtasi kauden viidennessä ottelussaan Porin Ässät. Mikkeliläiset tarjosivat kotiyleisölleen viihdettä koko rahalla, sillä ottelu venyi aina jatkoajalle saakka. Lopulta kaksi pistettä jäi Jukureille.

Illan ehdottomasti mielenkiintoisin pelaaja oli liigadebyyttinsä tehnyt NHL-laina Vitalii Abramov. Ottawa Senatorsin 22-vuotias hyökkääjä vastasi myös huuton ja teki juuri sen, mitä häneltä odotettiin: maaleja.

Abramov viimeisteli komeasti Jukurien 2–0-maalin kolmannen erän lopulla. Hän laittoi ässäpuolustuksen nippuun ja siirsi kiekon maaliin vielä kaatuessaankin. Peli näytti selvältä. Kelloon jäi enää vajaat kolme minuuttia.

Ässät puristi kuitenkin tasoihin sekunti ennen päätössummeria. Jakob Stenqvistin maalia tarkasteltiin videolta, mutta aihetta hylkäämiselle ei löytynyt.

Myös jatkoajalla koettiin viime hetken draamaa. Simon Stransky pääsi nokikkain maalivahti Sami Aittokallion kanssa, mutta häntä rikottiin pelikellon näyttäessä aikaa 64.59. Tilannetta seurannut rangaistuslaukaus oli kylmän viileä. Abramov ujutti kiekon kärsivällisesti Aittokallion patjojen välistä maaliin.

Voitto oli Jukureille kauden ensimmäinen.

Muokattu 16.10. klo 9:45: Jatkoajalla läpiajossa oli Simon Stransky, ei Vitalii Abramov.