Vastustajilla riittää työmaata Kärppien pakkien kanssa – tässä ovat Liigan TOP 5 -puolustajat

© Kuva: Juha Tamminen

Liigakauden alkuun on enää muutama päivä. SuomiKiekko ennakoi alkavaa kiekkokautta listaamalla pelipaikkojen parhaat pelaajat ja tällä kertaa vuorossa ovat pakit. Listauksessa ei ole huomioitu niitä pelaajia, jotka ovat Pohjois-Amerikasta lainalla NHL-kauden alkuun saakka.

5. Ville Heinola, Lukko

Monipuolisuus, jolla ei ole suuria heikkouksia. Viime syksy Winnipeg Jetsin NHL-organisaatiossa kasvatti paljon. Suomeen paluun jälkeen näytti pitkään siltä, että kiekkoa nokkelasti liikuttavaa Heinolaa ei Liiga voisi vähempää kiinnostaa. Näkymättömään, eli virheettömäänkin peliin pystyvä älykäs pakki lämpesi hitaasti ja osoitti olevansa suurimpia suomalaisia pakkilupauksia.

LUE HEINOLASTA MYÖS:
Liigan tulikuumimman joukkueen ohjelmassa käsittämätön outous – NHL:stä Suomeen palannut suurlupaus vakuuttaa energioiden riittävän: ”Vähän on kikkailua”

Nuorten kultaleijona on pesäpallon Suomen mestari – ponnistanut NHL-draftin kärkipään nimeksi 1 600 asukkaan kunnasta: ”Paljon on tapahtunut pienessä ajassa”

4. Libor Sulak, Kärpät

Vähän eri kuin vaikkapa Heinola. Sulak on huonoimmillaan totaalisen surkea, mutta parhaimillaan häntä ei kyllä pidättele kukaan. Tsekin on nähty painavan koko kentän läpi tukka hulmuten kiekon kanssa siten, ettei sitä ole ottanut kukaan pois. Jotenkin ei ole väärin sanottu, että pakin hyvyys punnitaan pinnoissa – vaikka tehotilasto painuisikin napsuja pakkaselle.

3. Ville Koistinen, HPK

Konkari, johtaja. 38-vuotias Liigan paluumuuttaja johtanee Kerhoa niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Hyvin luisteleva ja peliä hienosti lukeva sekä ennakoiva pakki noussee isoon rooliin pelin ratkaisuhetkillä, eli esimerkiksi ylivoimilla.

2. Valtteri Kemiläinen, Tappara

Tappara-tähdessä on paljon samaa kuin Koistisessa ja Sulakissa. Nykyään noin 30 pinnaan per runkosarja pystyvä puolustaja ei ole jäänyt Liigassa yhdelläkään runkosarjakaudella miinukselle sen päätteeksi. Kiekon hämmentävän tehokkaasti kerta toisen jälkeen maalille saava pelaaja on hyökkäysorientoitunut pakki, mutta samalla puolustaminen on silkkaa timanttia – ainakin tilastollisesti.

1. Shaun Heshka, Kärpät

Noin kolmeakymmentä pinnaa per kausi takovaa Heshkaa koskevat samat sanat kuin Kemiläistä – siis niin tilastomaininnat kuin pelillisetkin seikat. Tilastot tykkäävät, mutta joskus puolustava puolustaminen vaatisi petraamista – toisaalta hyökkääminen ja fyysinen voima ovat sitä luokkaa, että puolustamisenkin toimiessa joka ilta kyseessä olisi täydellinen pelaaja Liigaan. Kanukki on Kemiläistä piirun verran edellä kiekollisissa ratkaisussa ja sen myötä tuloksenteossa.

Mainittakoon, että listalle olivat tyrkyllä myös muun muassa seuraavat pelaajat:
Casimir Jürgens, Pelicans
Mikko Kousa, HIFK
Mikko Kokkonen, Jukurit
Kim Nousiainen, KalPa
Vili Saarijärvi, Lukko
Valtteri Viljanen, Sport
Joni Tuulola, KooKoo