Liigan tulikuumimman joukkueen ohjelmassa käsittämätön outous – NHL:stä Suomeen palannut suurlupaus vakuuttaa energioiden riittävän: ”Vähän on kikkailua”

MIKKELI. Jos joskus, niin Lukon kohdalla Liigan otteluohjelma voisi herättää ainakin ulkopuolisen silmiin kummastusta. Joukkue pelasi viime viikolla Itä-Suomessa yhden ottelun, Kouvolassa KooKoon vieraana.

Perjantaina tie vei taas Itä-Suomeen, nyt Mikkeliin Jukurien vieraaksi. Joukkueella ei ole ohjelmassa vieraskiertuetta kaukana, vaan tie vie lauantaiksi kotiin Raumalle. Vastaan tulee vieraita Mikkelin lähettyviltä Kuopiosta, KalPa.

Mitä reissaamisesta tuumaa Winnipeg Jetsistä lainalla Lukossa puolustava nuorten maailmanmestari Ville Heinola?

– Kyl tätä jaksaa. Ollaan yö Hyvinkäällä ja aamulla Raumalle. Vähän on kikkailua, mutta kun pitää asiat oikeessa järjestyksessä, niin kyllä se siitä, NHL:ssä pitkistä pelimatkoista kokemusta saanut puolustajaupaus kertoi Mikkelissä perjantaina.

– Kyl tätä jaksaa. Ollaan yö Hyvinkäällä ja aamulla Raumalle. Vähän on kikkailua, mutta kun pitää asiat oikeessa järjestyksessä, niin kyllä se siitä.

Heinola sai viime syksyn Pohjois-Amerikan visiitillä kokemusta oikeasti pitkistä reissuista.

– Oli yks, oltii sillon pari, vai vähän vajaa pari viikkoo Kaliforniassa. Se oli pitkä reissu.

Lukko voitti Jukurit 3-1 varsin onnistuneen puolustuspelaamisen kautta. Joukkue on hävinnyt tällä vuosikymmenellä vain kerran varsinaisella peliajalla.

Yksi takaisku omiin miellyttää pakkia.

– Tietty aina hyvä vaiks alle kaks maalia. Lassilta (Lehtinen) pari hyvää koppia, mun mielestä puolustettiin aika hyvin.

Jukurit jää Liigan pudotuspeleistä rannalle ja se voi pelata paineettomasti. Minkälaista pelaaminen on tällaista joukkuetta vastaan?

– Tietty aina vaikeeta ja meillä on tiettyjä paineita pisteiden suhteen. Kun kaverille ei peleillä oo merkitystä ja meille on, niin se tuo pienen tilanteen siihen.

– Tietty aina vaikeeta ja meillä on tiettyjä paineita pisteiden suhteen. Kun kaverille ei peleillä oo merkitystä ja meille on, niin se tuo pienen tilanteen siihen.

Lukko on liitänyt alkaneen vuoden aikana sellaisessa tuulessa, että joku voisi pitää joukkuetta jopa yhtenä suurimmista mestarisuosikeista ainakin nyt. Tuoko suorien tappioiden välttäminen jopa paineita?

– Kyl se mun mielestä tuo totta kai itseluottamusta, kaikki tietää, että ollaa hyvä joukkue ja pystytään pärjää.

Heinolan passittamista Pohjois-Amerikasta Suomeen kummasteli moni. Vaikka kevät on pesäpallon C-nuorten Suomen mestarille iso näytönpaikka, menee joukkueen menestyminen luonnollisesti etusijalle.

– Totta kai se etunokassa. Kun joukkue pelaa hyvin, niin sit yksilötkin pelaa ja nousee sieltä esille.

Lukko on 10, 15 ja 20 ottelun kuntopuntarissa Liigan ykkönen.