Starsin suomalaiskaksikon liito ei lopu – ”En ole aiemmin valmentanut kaveria, joka tekee tuossa iässä tuollaisia juttuja”

© Kuva: Getty Images

Dallas Stars on siinä mielessä yksi suurimmista Stanley Cup -suosikeista, että se on pystynyt näyttämään taalaliigassa huikeaa muuntautumiskykyä. Joukkue on pystynyt mättämään maaleja puolustuksesta lähtien Miro Heiskasen johdolla, mutta toisaalta se osaa myös puolustaa vastustajan nollille.

Nyt joukkue johtaa itäisen konferenssin finaalisarjaa voitoin 1-0 voitettuaan ensimmäisen osan Vegas Golden Knightsia vastaan jalkapallonumeroin 1-0.

Heiskasen lisäksi Dallasin alakerran yksi isännistä on ollut Esa Lindell. Ensiksi mainittu on pelannut keskimäärin 25.51 per peli, Lindellin peliaikakeskirvo on 24.36. Heiskanen on mättänyt 17 pelissä tehot 5+16=21 (+2).

– En ole aiemmin valmentanut kaveria, joka tekee tuossa iässä tuollaisia juttuja, Stars-luotsi Rick Bowness ylistää NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan.

Yllättäen kehuja saa myös Lindell, jonka tehotilasto tosin on karmea -7. Pelaaja on viimeistellyt pudotuspeleissä pisteet 1+4=5.

– Esa on yksi parhaista pelaajista koko sarjassa, Starsin hyökkääjä Radek Faksa kehuu.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Heiskanen keikkuu pudotuspelien pistepörssin nelosena. Hän on pakkien pörssikärki.

LUE MYÖS:
Tampan tehokaksikko tuhosi NY Islandersin totaalisesti – pystyi temppuun, johon ylsi edellisen kerran Jari Kurri vuosia sitten