Tampan tehokaksikko tuhosi NY Islandersin totaalisesti – pystyi temppuun, johon ylsi edellisen kerran Jari Kurri vuosia sitten

© Kuva: Getty Images

Tampa Bay Lightning oli NHL:n itäisen konferenssin finaalien avausosassa hirvittävän kovassa maalivireessä, kun se tuhosi NY Islandersin tiistaiyönä peräti luvuin 8-2.

Joukkueen ykköstykit olivat ykkösketjussa hyökänneet Brayden Point pistein 2+3=5 ja Nikita Kutsherov saldolla 1+4=5. Kaksikko nousi melkoisen harvaan kastiin ladottuaan kumpikin viisi pinnaa.

Kanukki ja venäläinen ovat vasta toinen joukkuekaveriduo NHL:n konferenssifinaaleissa sitten vuoden 1982, jotka ovat iskeneet vähintään viisi pinnaa per peli sitten vuoden 1985. 35 vuotta sitten Clarence Campbell konferenssin finaaleissa Paul Coffey (1+5=6) ja muuan Jari Kurri (3+2=5) ylsivät joukkuekavereina vähintään viiteen pisteeseen Edmonton Oilersin paidassa.

Yön tehoilun myötä Point ponkaisi pudotuspelien pistepörssissä kakkoseksi saldolla 8+15=23, Kutsherov keikkuu jaetulla nelostilalla lukemin 5+16=21. Näiden herrojen väliin mahtuvat suomalaispelaajista Colorado Avalanchen Mikko Rantanen (7+14=21) ja Dallas Starsin Miro Heiskanen (5+16=21).

Taalaliigan konferenssifinaalit jatkuvat keskiviikkoyönä Vegas ja Dallasin toisella kohtaamisella kello 03.