Koko NHL-kauden pelaamatta olleen tähtipuolustaja Dustin Byfuglienin ura on suurella todennäköisyydellä paketissa.

Sportsnetin NHL-piireissä erittäin arvostettu toimittaja Elliotte Friedman käsitteli yhdysvaltalaisen tilannetta lauantain Hockey Night in Canada-ohjelmassa.

Winnipeg Jets ja 35-vuotias järkälepakki purkivat osapuolten välisen, kesään 2021 asti voimassa olleen ja keskimäärin 7,6 miljoonan dollarin vuositulot taanneen diilin pitkän kiistan päätteeksi viime keväänä.

Friedmanin mukaan Byfuglienille riittäisi edelleen kysyntää NHL:ssä. Sisäpiiritoimittaja kertoo tiedustelleensa pelaajan kiinnostuksesta jatkaa vielä uraansa hänen agentiltaan Ben Hankinsonilta, joka kuitenkin vahvisti jo aiemman tiedon, ettei jenkkiä nähtäne enää tositoimissa.

Friedman nostaa kuitenkin esiin vielä yhden kiinnostuneen seuran. Byfuglien on kotoisin Minnesotan osavaltiossa sijaitsevasta Roseaun pikkukaupungista.

– Yksi kyselleistä joukkueista on Minnesota Wild. He ajattelivat, että koska Byfuglienilla on paljon siteitä Minnesotaan, saattaisi hän haluta ehkä pelata siellä ja heillä olisi hänelle käyttöä. He ovat todennäköisesti ainoa joukkue, jolla on mahdollisuus, Friedman totesi.

Byfuglien on pelannut pitkällä NHL-urallaan 869 ottelua tehoin 177+348=525. Hän juhli kesällä 2010 Stanley Cupia Chicago Blackhawksin väreissä.