Tuukka Raskin vetäytyminen Boston Bruinsin maalilta sekoitti joukkueen arjen NHL:n syksyn pudotuspeleissä, ja lopulta joukkueen laulu loppui Tampa Bay Lightningia vastaan.

Ykkösvahdiksi nousi slovakialaistorjuja Jaroslav Halak savonlinnalaisen jäätyä sivuun. Hän ei pystynyt olemaan voittava vahti, ja torjuntaprosentti yhdeksässä pelissä jäi vaatimattomiin lukemiin 90,2.

33-vuotiasta Raskia, jonka sopimus muuten päättyy ensi kauden jälkeen, taidetaan jo odottaa takaisin.

– En ole keskustellut Tuukan kanssa sen jälkeen, kun hän lähti. Mutta toki varmistimme, että hän ja hänen perheensä voivat hyvin. En epäile lainkaan, etteikö Tuukka olisi mukanamme sekä jäällä että sen ulkopuolella, Bruinsin GM Don Sweeney muotoilee NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan.

Hän on tyytyväinen Bruinsin maalivahtitilanteeseen, vaikka Halak ei pystynyt vastaamaan siihen huutoon, mitä hän pudotuspeleissä ykkösveskarina kohtasi.

– Maalivahtipelimme on ollut vahvaa parina viime vuonna, ja olemme tehneet hyvää työtä kartoittaessamme molempien pelaajiemme terveydentilaa ja pystyneet auttamaan heitä pysymään parhaalla tasollaan. Haluamme tehdä niin jatkossakin, ja mielestäni maalivahtitilanteemme on erittäin hyvä.

Raskin tavoin myös Halakin pahvi päättyy ensi kauteen.

– Reagoimme tulevaisuudessa sitten tarpeen mukaan. Nuoremmista veskareistamme (Dan) Vladar, (Jeremy) Swayman ja (Kyle) Keyser jatkavat taistelua peliajasta.