Yllättävä veto: Kovasti tehoileva NHL:n supertähti pimahti sikailusta täysin – ”Olisi voinut lyödä vaikka kymmenesti käkättimeen ja tehdä täystyrmäyksen”

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen hyökkääjä Nathan MacKinnon nousi valokeilaan tiistain vastaisena yönä joukkueensa murskaavassa 7-1-voitossa Arizona Coyotesia vastaan.

Kun kanukki saalisti yöllä kaksi syöttöpinnaa, jatkoi hän läpi pudotuspelien jatkunutta pisteputkeaan. Jokaisessa pelissä pisteille pisteitä takonut hyökkääjä nousi legendaarisen Peter Forsbergin rinnalle: Seitsemän ottelun pisteputki on Avalanchen ja sitä edeltäneen Quebec Nordiquesin kautta aikain kuudenneksi pisin pudotuspeleissä. Forsberg pystyi vastaavaan kaudella 2003-2004.

MacKinnon tosin oli esillä myös toisessa valossa. Tähtipelaaja ei niellyt kojoottipaitojen Lawson Crousen tempausta. Coyotes-soturi niittasi suurlupaus Cale Makaria kovaa keskialueella päivänselvässä 6-1-tilanteessa. Sen jälkeen alkoi kahakka, jossa toisensa löysivät MacKinnon (183cm, 93kg) ja Christian Fischer (188cm, 97kg).

Halifaxilainen ei tosiaan ole tunnettu mistään nokkapokista, ja esimerkiksi NHL:n 525 runkosarjapelissä hän on istunut vain 197 jäähyminuuttia. 32 pudotuspelissä jäähyjä on kertynyt 20 minuutin edestä.

– Fischer huitoi väärää miestä naamaan. Nathan olisi voinut lyödä häntä vaikka kymmenesti käkättimeen ja tehdä täystyrmäyksen, mutta olen iloinen tuosta, ettei hän tehnyt niin, Avsin Matt Calvert latasi Denver Postin mukaan.

Avs-hyökkääjän tempaus on siinä määrin yllättävä, että pelaaja on ehdolla Lady Byng Memorial Trophyn voittajaksi yhdessä Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsin ja St. Louis Bluesin Ryan O’Reillyn kanssa. Pytty jaetaan pelaajalle, joka on osoittanut kauden aikana parasta urheiluhenkeä ja herrasmiesmäistä käytöstä yhdistettynä pelin hyvään tasoon.

Coloradon ja Arizonan välinen ottelusarja on voitoissa 3-1. Seuraava, ja kenties ratkaiseva osa pelataan torstaiyönä.

LUE MYÖS:
Sebastian Ahon pörssijohto sivuseikka – Canes-leirissä sadatellaan katastrofia rajuin sanakääntein: ”Kaikki, mikä pystyi menemään pieleen, meni pieleen”

Liekehtivä Nathan MacKinnon nousi jo Peter Forsbergin rinnalle – saumat uuteen upeaan ennätykseen ovat elossa