Liekehtivä Nathan MacKinnon nousi jo Peter Forsbergin rinnalle – saumat uuteen upeaan ennätykseen ovat elossa

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon on ollut NHL:n pudotuspelien yksi varmimmista suorittajista pelistä toiseen. Pelaaja on latonut seitsemässä ottelussa miehekkäät pinnat 2+7=9 (+4) historiallisella tavalla.

Koska kanadalainen on yltänyt pisteille jokaisessa pelissä, nousi hän legendaarisen Peter Forsbergin rinnalle: Seitsemän ottelun pisteputki on Avalanchen ja sitä edeltäneen Quebec Nordiquesin kautta aikain kuudenneksi pisin pudotuspeleissä. Forsberg pystyi vastaavaan kaudella 2003-2004.

Joe Sakic takoi kymmenessä pudotuspeliottelussa peräkkäin pinnoja kaudella 1995-96 pitäen hallussaan ennätystä. Täten MacKinnon voi aivan hyvin pistää historian kirjat uuteen uskoon.

Viime yönä kanukki saalisti kaksi syöttöpinnaa, kun Avs kaatoi Arizona Coyotesin peräti luvuin 7-1 pudotuspelien toisessa vaiheessa. Colorado johtaa ottelusarjaa voitoin 3-1.