New Jersey Devilsin tähtipuolustaja PK Subban on tehnyt 50 000 dollarin lahjoituksen tapetun George Floydin tyttärelle vasta 6-vuotiaalle Gianna Floydille. Afroamerikkalainen Floyd kuoli 46-vuotiaana toukokuun 25. päivänä Minneapolisissa poliisin pidätystilanteessa.

Valkoista Minneapolisin poliisia Derek Chauvinia syytetään toisen asteen murhasta. Myös kolmea muuta viranomaista syytetään avunannosta toisen asteen murhaan.

Floydin raaka kohtalo on johtanut Yhdysvalloissa ja maailmalla lukuisiin mielenosoituksiin rasismia ja poliisiväkivaltaa vastaan.

Subban otti yhteyttä NHL-komissaari Gary Bettmaniin, joka ilmoitti NHL:n tukevan lahjoitusta.

– Oikeuden täytyy olla olemassa. Oikeuden on tapahduttava. Muutoksen on tultava. Me tarvitsemme siihen jokaista, Subban julisti Twitterissä julkaisemallaan videolla.

Maanantaina myös Chicago Blackhawksin kapteeni Jonathan Toews otti kantaa Floydin kuolemaan (lue lisää). Myös Sidney Crosby, Evander Kane ja Blake Wheeler ovat kommentoineet tapausta.

20 minuutin päässä Minneapolisista kasvanut Wheeler uskoo, että valkoisten pelaajien pitäisi olla vahvemmin esillä taistelussa rasismia vastaan.

– Se ei voi olla vain heidän taistelunsa. Toivon, että olisin ollut tässä jo aiemmin mukana, Wheeler kommentoi aiemmin.

Lähde: NHL:n verkkosivut

P.K. Subban

@PKSubban1
Change The Game❤️🙏🏿