Erik Brännström varattiin NHL:ään vuonna 2017 ensimmäisen kierroksen 15. pelaajana. Brännström on vasta 20-vuotias, mutta nuoren pelaajan uralla on ehtinyt tapahtua paljon.

Vegas Golden Knightsin varaama Brännström ei ehtinyt pelata peliäkään NHL:n uusimmassa organisaatiossa. Ruotsalaispelaaja kaupattiin Ottawa Senatorsiin.

− Totta puhuakseni olin aika yllättynyt. Olin hyvässä tilanteessa Vegasin organisaatiossa, ja on merkittävä asia tulla vaihdetuksi Mark Stoneen. Sellaisesta koituu isoja odotuksia ja ne haluaa täyttää, Brännström kertoi ruotsalaiselle HockeyNewsille.

Brännström debytoi NHL:ssä Senatorsin riveissä. Debyyttikaudellaan hän pelasi kaksi ottelua NHL:n puolella, toisella sesongilla tuli jo 31 peliä tehoin 0+4.

Ruotsin nuorten maajoukkuetta vuoden 2019 nuorten MM-kisoissa kipparoinut ja tähdistöön kyseisissä kisoissa valittu Brännström pelasi nyt osan kaudesta käsi murtuneena.

− Olin leikkauksessa kuusi viikkoa sitten. En tiennyt vammasta itse, vaikka jotkin jänteet aiheuttivat kipua eri liikkeissä, Brännström sanoi.

Brännström on yksi Ruotsin lupaavimmista jääkiekkoilijoista. Ottawassa hänellä on ollut joukkuekaverinaan kolme ruotsalaista: maalivahdit Anders Nilsson ja Marcus Högberg sekä puolustaja Andreas Englund.

− Meillä on valoisa tulevaisuus, sillä AHL:ssä on monia taitavia pelaajia. Olimme toisena AHL:ssä ja organisaatiolla on kaksi korkeaa varausvuoroa. Olemme nuori joukkue, joka on matkalla kohti kärkeä, Brännström pohti.