Vieläkö muistat? Täältä Jukka Jalosen voittokulku alkoi alle 15 vuotta sitten: ”Se oli jäänyt kaivelemaan”

© Kuva: Leijonat.fi

Leijonat-päävalmentaja Jukka Jalonen on tänä päivänä suomalaiskiekkoilun kiistaton ykkösluotsi, mutta vielä vuosituhannen alussa hän oli huomattavasti pienemmän mittaluokan tekijä.

Jalonen joutui hakemaan välissä vauhtia uralleen aina Italiasta ja Englannista asti.

2001-02 hän aloitti HPK:n päävalmentajana ja menestystä alkoi tulla: neljältä ensimmäiseltä kaudelta napsahti Liigasta kolme pronssimitalia.

Ennen kautta 2005-06 tavoitteet olivat kuitenkin jo huomattavasti korkeammalla.

– Minulla oli viides kausi Kerhossa menossa. Kyllä se oli jäänyt kaivelemaan, kun jäätiin aina kalkkiviivoilla siitä finaalipaikasta. Tehtiin päätös valmentajien kanssa, että ollaan valmiita tekemään kaikki mahdollinen, että voitetaan mestaruus, Jalonen muistelee Liigan nettisivulla.

HPK eteni keväällä 2006 finaaleihin Ässiä vastaan kaatamalla välierässä HIFK:n tiukan ottelusarjan jälkeen voitoin 3-2.

Myös mestaruus ratkaistiin tuolloin paras viidestä-menetelmällä ja HPK nappasi seurahistorian ensimmäisen Liiga-mestaruutensa voitoin 3-1.

Ikimuistoisen kevään jälkeen myös Jalosen valmennusura lähti rakettimaiseen nousuun, jonka kruunuina ovat toistaiseksi maailmanmestaruudet 2011 ja 2019 Leijonien peräsimessä.

Jalosen nykyinen sopimus Leijonien päävalmentajana on voimassa keväällä 2022 Suomessa järjestettäviin MM-kisoihin asti. Kontrahti sisältää tosin myös NHL-pykälän.