Scott Gomezista tuli vuonna 2007 yksi koko NHL:n parhaiten palkatuimmista pelaajista, kun hän solmin seitsemän vuoden mittaisen sopimuksen New York Rangersin kanssa. Palkkaa kaudesta hän nautti runsaat 7,3 miljoonaa dollaria.

Hänen palkkansa ei välttämättä nykystandardeilla kuulosta suurelta, mutta hän tienasi enemmän kuin esimerkiksi Pavel Datsjuk (6,7 milj.), Joe Thornton (7,2 milj.), Henrik Sedin (6,1 milj.) ja Henrik Zetterberg (6 milj.).

Sopimuksen kova hintalappu oli aikanaan kuitenkin perusteltu. Gomezilla oli vyöllään jo neljä 70 tehopisteen kautta NHL:ssä, ja parhaimmillaan hän oli tykittänyt New Jersey Devilsin paidassa 84 tehopistettä.

Gomezin ensimmäinen kausi Rangers-paidassa sujui erinomaisesti. Sentteri nakutti tehot 16+54=70. Toisella kaudella tehoja syntyi vain 58 tehopisteen verran, ja New Yorkissa haistettiin palaneen käryä. Gomez kaupattiin kesän aikana Montreal Canadiensiin.

Ensimmäinen kausi Montrealissa sujui kelvollisesti. Gomez nakutti 78 ottelussa tehot 12+47=59. 7 miljoonan dollarin miehelle tehot olivat silti vaatimattomat.

Seuraavat kaksi vuotta Montrealissa olivatkin sysimustat. Gomez oli yli vuoden ilman ainuttakaan maalia vuosien 2011-12 aikana. Maalitonta putkea seurattiin useilla eri nettisivuilla, joilla esimerkiksi pidettiin kirjaa siitä, kuinka paljon palkkaa Gomez oli saanut maalittoman putkensa aikana.

Lopulta Gomezin maaliton putki päättyi New York Islandersia vastaan, kun hän ohjasi viivakudin sisään.

– En ole säälinyt itseäni. Olen vain painanut töitä. Hyvä, että saimme voiton, ja totta kai oli hienoa viimein tehdä maali, Gomez kommentoi suoritustaan ottelun jälkeen.

Gomezin sopimus ostettiin lopulta ulos kauden päätteeksi.