Viime keväänä Leijonien mukana MM-kultaa voittanut puolustaja Jani Hakanpää solmi menestyssesongin jälkeen yksivuotisen NHL-sopimuksen Anaheim Ducksin kanssa.

28-vuotias järkälepakki tahkosi suurimman osan kautta Ducksin farmijoukkue San Diego Gullsissa, mutta nostettiin taalaliigan puolelle juuri ennen kuin koronaviruspandemia laittoi pelit säppiin.

Hakanpää ehti pelata ankkapaidassa viisi ottelua joissa avasi myös NHL-uransa maalitilin osumalla 11.maaliskuuta tappio-ottelussa St.Louis Bluesia vastaan.

Lyhytkin rupeama ehti vakuuttaa ainakin anaheimilaisjoukkueen vakiopuolustajakaksikko Hampus Lindholmiin ja Josh Mansoniin.

– Hakanpää teki heti vaikutuksen. Kun juttelin hänen kanssaan, hän sanoi, että on helpompaa tulla (AHL:stä) ylös, kun pääsee pelaamaan kunnon minuutteja ja saa siitä itseluottamusta. Tulee tunne, että sinuun todellakin uskotaan, Lindholm kertoi NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan rapakon takana tiistaina järjestetyssä konferenssipuhelussa.

Manson oli virkaveljensä linjoilla.

– NHL:ssä pelataan parempia pelaajia vastaa kuin AHL:ssä. Toisinaan se tekee pelistä helpompaa, jos sitä vain pelaa oikealla tavalla. Hakanpää on hoitanut hommansa hienosti ja näyttänyt olevansa mies paikallaan, Manson totesi ja jatkoi:

– Hakanpää on nyt ihan eri pelaaja kuin kauden alussa. Hän tuntee nyt olonsa mukavammaksi jäällä ja pysyy vauhdissa mukana. Hän on todella luotettava pelaaja ja pystyy kookkaana kaverina pelaamaan myös fyysisesti. Hän on erittäin hyvä lisä joukkueeseemme.

Ducksin kausi ei ole ollut mikään suuri menestys, sillä joukkue oli NHL:n runkosarjan keskeytyshetkellä jo 11 pisteen päässä läntisen konferenssin viimeisestä villi kortti -pudotuspelipaikasta.