Onko tässä Jarmo Kekäläisen GM-uran nerokkain kauppa? Vaihtoi flopin huippupuolustajaan

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin suomalais-GM Jarmo Kekäläinen on tullut urallaan tunnetuksi aktiivisena häärääjänä. Hän ei ole pyöritellyt peukaloitaan, vaan on tehnyt useita seuralleen erinomaisia pelaajakauppoja.

Kenties parhaan peliliikkeensä Kekäläinen teki vuonna 2016. Hän hankki Columbukseen puolustaja Seth Jonesin Nashville Predatorsista, ja hänestä kasvoi koko seuran ykköstähti. Tällä kaudella Jones on pelannut 56 ottelua tehoilla 6+24=30. Hän on myös kärkiehdokkaita Norris Trophyn voittajaksi.

Toiseen suuntaan matkasi Columbuksen ykkössentteri Ryan Johansen. Nashville teki tuoreen hankintansa kanssa uuden sopimuksen seuraavana vuonna. Johansen sai kahdeksan vuoden ja 8 miljoonan dollarin vuosipalkkaisen sopimuksen, joka osoittautui surkeaksi sopimukseksi Nashvillen kannalta.

Johansen pelasi uransa parhaan 71 tehopisteen kauden Columbuksessa, ennen kuin hänet kaupattiin pois. Tällä kaudella kanadalainen on pelannut 68 ottelua Nashvillessä ja iskenyt niissä tehot 14+22=36.