Hyökkääjä Janne Kuokkanen kaupattiin NHL:n siirtotakarajalla helmikuun viimeisen viikon alussa Carolina Hurricanesin organisaatiosta New Jersey Devilsiin osana pakettia, jossa puolustaja Sami Vatanen siirtyi puolestaan Canesiin.

Devilsin väliaikaisen GM:n Tom Fitzgeraldin mukaan seura ei ole luopunut Vatasesta, ellei kaupan osana olisi paluupostissa tullut Kuokkasta uskoen tästä tulevan Devilsille tulevaisuudessa kolmen kärkiketjun pelaaja. (Lue lisää täältä)

Nyt Kuokkanen on itse avannut mietteitään tuoreesta maisemanvaihdoksestaan.

21-vuotias suomalaislupaus kertoo istuneensa Starbucks-kahvilassa muutaman ystävänsä kanssa, kun hänen agenttinsa soitti ja täräytti yllätysuutisen.

Ensijärkytyksestä toivuttuaan Kuokkanen alkoi innostua uudesta mahdollisuudesta uralleen havaittuaan, että Devils todella halusi hänet.

Ainakin alkuun Kuokkasen pelipaikka löytyy AHL:n Binghampton Devilsistä, jossa peli on loksahtanut saman tien paikoilleen: kolmen ensimmäisen ottelun saldo on komea 2+2=4.

– Täällä on hyvä olla. Joukkue on ollut joulun jälkeen todella hyvä ja voin tuoda siihen jotain hyvää lisäksi, Kuokkanen toteaa Devilsin nettisivulla.

Laiturin tavoitteet ovat kuitenkin luonnollisesti muualla kuin farmissa.

Kuokkanen ehti pelata Hurricanesissa kahden viime kauden aikana 11 NHL-ottelua ja katse on vakaasti kohti tarunhohtoista.

– Tämä on minulle uusi mahdollisuus kehittyä paremmaksi. On todella hyvä olla täällä ja toivottavasti olen jossain vaiheessa New Jerseyssä, Kuokkanen päättää.